DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM
Luna Collectie Tiziana Terenzi Sterrenbeelden

De sterren van Tiziana Terenzi

By Stephanie Helmer

Posted in , | Tags : , ,

Sterrenbeeld Prarfum Ursa Tiziana Terenzi

URSA – houtachtig, oosters

Lang geleden dat een parfum zo zwaar en heftig opent. Tussen de kruidige en zoete noten van de opening –  eigenlijk al een compositie op zichzelf – neem je een dierlijk spoor waar. Een voorbode van de oud in de nasleep. Ursa is het tegendeel van lief en klassiek-verleidelijk door het ontbreken van bloemen in het hart. Hiervoor in de plaats een duistere houtmelange die ‘doorrookt’ lijkt. Met weer een spoor van oud die in de basis alle aandacht opeist – extra dierlijk gemaakt door leer dat is ingevreven met een smeuïge , ‘pittige’ vanille.

TOP:  Nootmuskaat, Elemi hars, Gedroogd fruit en Rum
MIDDEL: Pathouli, Olibanum, Tabak en Vetiver
BASE: Vanille, Leer en Agarwood

Luna Collectie Tizian Terenzi - Dubhe Absolutto

DUBHE – oriëntaals bloemig

De reizende ster in het dierriemteken van de grote beer. Dit parfum komt voort uit de evolutie van de Ursa. Het bereikt ongekende grenzen; een uniek & totaal nieuw parfum.

TOP: Tijgernoot (aardamandel), Roos Absolut, Saffraan en Geranium
MIDDEL: Gurjun, Cedar, Cassis, Vanille, Witte Oudh, Gaiac hout en Orris (wortelextract)
BASE: Amber, Patchouli, Musk, Sandelwood en Agarwood

Sterrenbeelden Parfum Tiziana Terenzi - Draco
Luna Collectie Tizian Terenzi - Draco

DRACO – bloemig, fruitig

De meest onschuldige ster van de vijf. Een zachte en liefelijke bloemengeur die een klassiek parcours aflegt; van fris naar bloemig, van bloemig naar bijna een ‘overzoete’ basis. De zachtheid van het geheel wordt benadrukt door de perzik in het hart en in basis en de poederige wisselwerking van heliotroop, tonkaboon en musk.

TOP: Bergamot, Citrus en Sinaasappel
MIDDEL: Perzik, Jasmijn, Cedar, Patchouli, Magnolia
BASE: Vanille, Tonka, Musk, Perzik en Helitroopbloem

Luna Collectie Tizian Terenzi - TYL Absolutto

TYL – houterig en warm

De rijzende ster in het dierriemteken van de draak. Dit parfum komt voort uit de evolutie van de Draco. De kosten geuren van Musk benadrukken en weerklinken de tonen van de gouden barnsteen (fossiele hars afkomstig van naaldbomen). De citrusvruchten zorgen voor de sprankeling, maar mooi uitgebalanceerd door de bloemen en de vanille.

TOP: Bergamot, Citrus en Lavendel
MIDDEL: Roos, Jasmijn en Amber
BASE: Vanille, Musk en Ebony

Vele Tiziana Terenzi
Luna Collectie Tizian Terenzi - Vele

VELE – groen, fruitig

Geïnspireerd op de ontdekking van het 32ste sterrenbeeld, Vela. Zichtbaar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Oorspronkelijk een onderdeel van een groter sterrenbeeld, namelijk het schip Argo Navis. Verwijzend naar de zeilen van Argo Navis, het schip waarmee Jason en de Argonauten naar de Golden Fleece zeilde. Een schip dat is gebouwd met de hulp van godin Athena. Het parfum opent met een prachtig fris, fruitig boeket, gekenmerkt met door de extra zoete tonen van vijg. Geharmoniseerd door de schone tonen van jasmijn, witte hyacint en ylang-ylang.

TOP: Vijg, Mango, Aalbes en Groene noten
MIDDEL: Ylang-Ylang, Hyacint, Roos en Helitroopbloem
BASE: Papaya, Amber, Musk en Vanille

Luna Collectie Tizian Terenzi - Velorum

VELORUM – 

TOP: Gember, Mandarijn, Saffraan, Cardamon en Peper
MIDDEL: Nootmuskaat, Kaneel, Lotus, Amandel en Passievrucht
BASE: Vanille, Musk, Tonkabonen, Witte chocolade en Amber

Luna Collectie Tizian Terenzi - Andromeda

ANDROMEDA – gekruid, oosters

Een opening zo helder als een stralende, openlucht ‘ergens in het Verre Oosten’ met een groen-zoete zweem die in het hart alleen maar zoeter wordt. Afgezien van de kruiden – balancerend tussen zoet en pittig – is het met name de cyclaam die voor een opmerkelijke zoetbloemige toets zorgt. De basis is een oosterse ontmoeting tussen ‘zacht’ hout en harsen die warm en gloedvol worden gemaakt met amber en tabak.

TOP: Bergamot, Ylang-Ylang en Water Jasmijn
MIDDEL: Violette, Damask Roos, Perzik en Helitroopbloem
BASE: Kokos, Amber, Vanille, Ebony en Tonkabonen

Luna Collectie Tizian Terenzi - ADHIL Absolutto

ADHIL – warm kruidig

De beroemde ster van het sterrenbeeld Andromeda. Het stilistische en creatieve principe is gebaseerd op de grenzen van Andromeda, die een voortdurende evolutie kent. De gebalanceerde grondstoffen zorgen voor een spanning in een adembenemend omgeving, als een warme bries in tijdens een zomeravond.

TOP: Cassis, Anijs en Groene noten
MIDDEL: Jasmijn
BASE: Australische Sandelwood, Amber, Vanille bonen en Oakmoss

Cassiopea Tiziana Terenzi
Luna Collectie Tizian Terenzi - Cassiopea

CASSIOPEA – fruitig, bloemig

Een geur die zweeft tussen een fruitige chypre en floriental – samentrekking van bloemig en orientaals. Fris, fruitig met een zoete ondertoon opent Cassiopea. Opvallend is dat in het hart theeroos en lelietje-van-dalen hun luchtigheid behouden ondanks de toevoeging van de als zwaar en bekendstaande anjer. Die begint eigenlijk pas ‘op het einde’ te bloeien; voelt zich eigenlijk meer thuis bij de poederige basis; een zachte blend van sandelhout, tonkaboon met de nadruk op musk.

TOP: Passievrucht, Citrus en Cassis
MIDDEL: Roos, Lily of the Vally en Anjer
BASE: Sandelwood en Musk

Luna Collectie Tizian Terenzi - Cas

CAS – houtachtig, kruidig

Alle schoonheid en mysterie van deze raadselachtige ster uit het Casseiopea-sterrenbeeld vastgelegd. Deze hemelse en verfijnde geur opent zachtjes met een scala aan kruiden en een duo van zwarte en roze peper. De mysterieuze specerijen worden gekalmeerd met de zachte vanille, amber en musk.

TOP: Roos, Zwarte en Roze Peper
MIDDEL: Oud, Groene Peper en Birchwood
BASE: Vanille bonen, Amber en Musk

Luna Collectie Tizian Terenzi - KAFF CAPH

KAFF – bloemig, houtachtig

Kaff betekent een vruchtbare oase van palmbomen en als een oase omarmt het ons wanneer we ons laten overvloeden door een verfrissende en kosmische duik. Een reis langs het koord, op zoek naar de emotionele hoogtevrees die ontketend wordt door de hypnotiserende rijkdom van de witte iris. Afgewisseld met een gedurfd contrast van roze peper en gember.

TOP: Witte Iris, Bergamot, Gember, Roze Peper
MIDDEL: Blauwe Iris, Magnolia, Amber en Leer
BASE: Cedar, Vetiver, Sandelwood en Tonkabonen

Luna Collectie Tizian Terenzi - Orion
Luna Collectie Tizian Terenzi - Orion

ORION – fris, kruidig

‘Orion is het resultaat van een verweg echo. Het is een kruidig, intens parfum, sterk maar tegelijkertijd zacht. Een uitgelaten citrus boeket in contrast met de zoete ananas en het ronde van de appel, dit alles neemt je mee naar, en onthult een kruidige en wel uitgebalanceerd hart van tijm en oregano. Wanneer gedragen streelt er een koele bries langs een herinnering aan de geselecteerde houttonen die ons vergezelden op deze eindeloze reizen’ Paolo Terenzi.

TOP: Appel, Ananas, Bergamot en Aalbes
MIDDEL: Patchouli, Jasmijn en Thijm
BASE: Incense, Amber, Agarwood, Musk en Cedar

Luna Collectie Tizian Terenzi - Tabit

TABIT – fruitig, bloemig

Een creatie die je vanaf het eerste moment verovert en je niet meer los laat. De geur is krachtig maar zacht, net als de glimlach van een kind. Toch heeft de geur ook iets betoverend. De speelse en contrapunten van de citrus en groene bladeren; frisheid die leunt op de warm zoetheid van kokosnoot. De impuls van vreugde explodeert met al zijn schoonheid op de basistonen van deze rijzende ster.

TOP: Bergamot en Groene bladeren
MIDDEL: Kokosnoot, Perzik en Bloemen
BASE: Vanille, Musk en Amber

Luna Collectie Tizian Terenzi - Saiph

SAIPH – citrus aromatisch

Geboren uit een ontdekkingsreis, die de geest tot stand brengt door herinneringen die samenkomen in de kinderlijke droom van een sprookjesland. Een explosie van kleuren op de het scherm van verbeelding een toegang tot de schitterende droom. Een geur die je niet verwacht en die je vanaf het eerste moment verrast. Een citrus boeket liggend op een bed van rozenblaadjes.

TOP: Bergamot, Citrus en Roos
MIDDEL: Cedar, Passievrucht en Groene bloemen
BASE: Patchouli, Vanille, Musk, Vetiver en Amber

Related Posts

Comments are closed.
btt