DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM
Terenzi_Dionisio&Afrodite

NIEUW! AFRODITE & DIONISIO

By Stephanie Helmer

Posted in , | Tags :

Geïnspireerd op het maken van wijn waarbij de oogst elk jaar kan verschillen, maakt Paolo ook ieder jaar een parfumcollectie met ingredienten uit het desbetreffende jaar (Anniversary Collection). En net als met wijn kunnen er in de parfums verschillen ontstaan omdat de natuur ook niet altijd hetzelfde is. Anders dan andere parfums van TIZIANA TERENZI, blijft de formule hetzelfde en heeft de kwaliteit van het ingredient dus invloed op het parfum. Het idee ontstond in 2014 met de parfums CASANOVA en CHIMAERA. Dit jaar breidt Paolo de collectie uit met de parfums AFRODITE en DIONISIO, in een beperkte oplagevan 900 stuks wereldwijd.

 

AFRODITE

Deze creatie is geïnspireerd door het prachtige mediterrane landschap omgeven door witte stranden en hoge kliffen, die uit het transparante en sprankelende water van de zee rond het eiland Cyprus opstijgen, de mythische geboorteplaats van de godin Aphrodite. De prachtige godin vertegenwoordigt de wilde en oncontroleerbare kracht van liefde, passie en verleiding, in staat om elementen van tegengestelde natuur, man en vrouw, kracht en vriendelijkheid, passie en zoetheid te verenigen en te omarmen.
Ze is in staat om betoveren en verschillende gevoelens samen te brengen.

We kampeerden rond een groot vreugdevuur, op het plateau naast de ruïnes van Paphos, waar Aphrodite voor het eerst verscheen. We bevinden ons voor een kristalheldere, azuurblauwe zee, omhult door de overtuigende geuren en bedwelmende parfums van een weelderige en wilde natuur. Verleidelijk en betoverend als de prachtige Afrodite zelf. Onze geest staat versteld van zoveel verwondering en onze zintuigen laten zich in extase ver weg voeren. Daar bij het levendige geluid van het knetterende hout in het vuur. De creatie opent met een pittig bloemig aroma met een vleugje hypnotiserende mysterie.

Lelie, roze peper omhelzen elkaar om vervolgens zachtjes op de sterke zoetheid van vanillebessen eer te dalen. Witte perzik en witte bessen benadrukken de opening. Dit onmiddellijke, fascinerende boeket leidt rechtstreeks naar de diepten van het innerlijke. Het herontdekt de kracht en de weelde van de magische en betoverende bloemen de zoals Absolute Tuberoos, in tegenstelling met  Neroli en Iris, en op zijn beurt gezoet door de Lelietje van Dalen en Geranium die het kostbare verleidelijke feromoon omringen. Een wapen zo subtiel en krachtig, in staat om de harten van de mensen om ons heen te betoveren. De geur is geworteld op een stevig fundament waar Patchouli opvalt als een krachtig afrodisiacum en Ebbenhout, verzacht door de gevoeligheid van Sandalwood en White Musk, wordt benadrukt door de warme noten van Grijze Amber die een krachtig feromoon van liefde uitstraalt. Dit kostbare extract is een betoverende verleiding.

TOP: Roze peper, Vanille, Witte Perzik
MIDDEN: Neroli, Tuberoos Absoluut, Iris, Geranium, Lelietje-van-dalen, Feromoon
BASIS: Grijze Amber, Witte Musk, Patchoeli, Sandelhout, Ebbenhout, Feromoon

Tiziana Terenzi AFRODITE 2018

 

DIONISIO

Dit parfum is geïnspireerd op een onvergetelijke reis naar de eeuwige stad Rome, hoofdstad van de wereld sinds de oudheid. Een magische plek, die je meeneemt in een draaikolk van emoties en aroma’s, vol van schoonheid en wonderen die tot op de dag van vandaag de dolende bezoeker de adem zal benemen. 

Op een warme avond in de late zomer wandelen we langs de duizend jaar oude keien van het Keizerlijke Forum naar het Colosseum, omringd door de betoverende schoonheid van de eeuwige stad, een van de oudste in de wereld, rijk aan geschiedenis en legendes, kwamen we  een groepje acteurs tegen, zittend rond een klein kampvuur.  Ze waren zich aan het voorbereiden op een voorstelling gewijd aan de Masque van Dionysus, die raadselachtige, betoverende, oneerbiedige godheid, geschikt voor het maken van plezier van een willekeurige stel regels en conventies. Zo uitbundig en uit de norm, terwijl dit parfum, de conventie trotseerde, principes en remmingen verbrak, de mens in waanzinnige beroering gooide, terug in een staat van oorspronkelijke zuiverheid. Zijn de essentie van extase, van dronkenschap en de bevrijding van de zintuigen, hij de onsterfelijke katalysator van de stroom van het leven, is het absolute begrip van het bestaan, de hectische levensstromen die alles doordringen. Dionisio is de personificatie van zowel het mannelijke als het vrouwelijke, waarbij zowel het goddelijke als het dierlijke samensmelt, het tragische en komische in tegenspraak. Hij vertegenwoordigt dat mystieke delirium ontstoken door de oer instinctieve vonk die, hoewel soms sluimerend, nooit volledig is onderdrukt en aanwezig is in een ieder van ons. Met deze kostbare essentie kan deze vonk een bliksemschicht worden en die onstuitbare geest van leven ontsteken die in ons allemaal aanwezig is. Deze geur belichaamt deze raadselachtige geest van het absolute, nadruk op de tegenstrijdigheden, uitgedrukt in het delirium van vreugde. Het opent met de sterke en duidelijk noot van zeldzame Ambergris omringd door oude Musk die vrijkomt van het kostbare verleiding feromoon en dan verleidelijk en snel naar het hart van de schepping komt. Dit is een krachtig instrument van aantrekking, opnieuw geaccentueerd door grijze Amber, gezoet door noten van de Tahitiaanse vanille en verrijkt door de hypnotische kracht van jasmijn en Lelietje van Dalen. Het geheel is geworteld in de krachtige en verleidelijke basis noten van kostbare zwarte Oudh en Madagassische vanille gecombineerd met het feromoon van aantrekking. Er zit geen ontkomen aan voor iedereen die het genoegen heeft jouw pad te kruisen en de geur van verleiding en vreugde dat je achterlaat.

Deze collectie van exclusieve essences is onbetaalbaar en ineen beperkte oplage per jaar. Het is bestemd voor liefhebbers van schoonheid en passie, wiens ziel klaar is voor alle emoties van het leven met alle moed van succes en een innerlijke kracht zonder gelijke. Een geur voor een bevoorrecht aantal mensen, die prijs stellen uniek te zijn en buiten de gebaande paden denken. Een druppel vloeibare emotie, nectar van de goden. 

TOP: Ambergris, Musk & Feromoon
MIDDEN: Ambergris, Tahitiaanse Vanille, Jasmijn & Lelietje van Dalen
BASIS: Ambergris, Oudh, Musk, Madagassische Vanille & Feromoon

Tiziana Terenzi DIONISIO 2018
Tiziana Terenzi DIONISIO 2018
Comments are closed.
btt