DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM
TizianTerenzi Alioth

NIEUW! ALIOTH

By Stephanie Helmer

Posted in , , | Tags : , ,

Alioth sterrenbeeld

Ursa Major

Geïnspireerd op de helderste ster van Ursa Major, ofwel de Grote Beer. Samen met de sterren Alkaid en Mizar vormt Alioth het steeltje van de steelpan. De naam “Alioth” is afkomstig van het Arabisch woord “alyat” (dikke staart van een schaap). In het Chinees staat deze ster bekend als 北斗五 (de vijfde ster van de Grote Beer) of 玉衡 (de ster van de jadetelescoop). Hetzelfde sterrenbeeld bevat nog een ster Dubhe, die de inspiratie was voor de andere Attar Dubh. Je kunt dus zeggen Alioth het zusje van Dubh.

Met een helderheid van 1,76 is Alioth de 31ste helderste ster aan het firmament.

Het parfum

Direct vanaf het begin neemt het parfum je mee naar de geuren-bibliotheek van Paolo Terenzi, waar al tientallen jaren zeldzame essentiële oliën worden bewaard. Een van die ingrediënten is de saffraan afkomstig van Sardinië, een van de kostbaarste saffraan ter wereld.  Een zeer mooie combinatie die goed samen gaat met leertonen. Gevolgd door versgemalen zwarte peper, groene peper en kardemom. Deze combinatie zorgt voor een warme, maar mysterieuze omhelzing. In het hart van de geur ligt een 50-jarige Bulgaarse roos absoluut, voor één druppel waarvoor 1.000 rozenblaadjes hun leven gaven om te creëren. De lustopwekkende kwaliteit van deze vurige roos absoluut wordt ondersteund door een prachtige, nootachtige ylang ylang en een rokerige cypriol essence afgeleid van een speciaal type gekweekte wilde gras uit India.

Alsof er nog niet genoeg kostbare ingrediënten zijn gebruikt zijn er in de basis ook nog het kostbare Indiase en Cambodjaans Oud, vermengd met Madagaskar vanille. In Alioth komt de expertise en wijsheid van drie generaties parfumeurs uit Italië samen. Er is gebruik gemaakt van unieke natuurlijke bronnen van onschatbare waarde, waarvan de meeste zeer moeilijk te vinden zijn op de markt van vandaag. Een bevoorrechte positie voor de parfumeur die het gebruik van deze hoogwaardige ingrediënten op juiste wijze in de Attar kwaliteiten weten toe te passen. 

Comments are closed.
btt