DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM
Teo Cabanel _Barkhane musthave

Parfum Musthave #1 · Barkhane

By Stephanie Helmer

Posted in , ,

Wat draag je met deze koude dagen?! Uiteraard een parfum die je warm houdt. Er zijn duizenden parfums op de markt, maar welke kies je voor dit seizoen. Wij zochten het voor je uit!

BARKHANE

Wat moet je weten over dit parfum? Barkhane leent zijn naam naam aan de gladde, fluweelachtige duinen die zacht plooien door de woestijnwind. Warm, rijk en mysterieus zijn dan ook de drie woorden waarmee deze geur het best omschreven kan worden. Jean Francois Latty, de neus achter het parfum, doet geen consessies en laat de geur gelijk van het begin af kruidig openen. Naarmate deze zich ontwikkeld komen overduidelijk de noten van kruidige bloemen, zoals geranium, komijn en kerriemix, naar boven.

Het is als een reis door Noord-Afrika. De warmte tegen het lichaam, de kruiden die de neus vinden en het kleurrijke palet dat de markten doen stralen. De smalle steegjes in de Medina zorgen voor het mystieke karakter van de stad. Een mysterieuze reis vol verhalen en herinneringen. Een rijk parfum vol met mooie en bijzondere ingrediënten die je meenemen in het verhaal.

TOP NOTES: Citrus en Bergamot
MIDDLE NOTES: Geranium, Komijn en Kerrie
BASE NOTES: Patchouli, Vetiver, Oudh, Vanille en Tonkabonen

TeoCabanel-Barkhane
TeoCabanel-Barkhane
TeoCabanel-Barkhane
TeoCabanel-Barkhane
TeoCabanel-Barkhane
TeoCabanel-Barkhane

Naast het bijzondere verhaal achter Barkhane is het verhaal achter het merk TEO CABANEL net zo bijzonder. Het is 1893 wanneer Teo Cabanel (arts/apotheker) zijn bedrijf opricht in Algerije. In eerste instantie creëert hij colognes en gebruikt hiervoor zijn eigen sinaasappel plantage. Hij blijkt een natuurlijk talend te hebben voor het ontwikkelen van parfum en besluit in 1908 zich te vestigen in Parijs. Wanneer The Duchess of Windsor hem ontdekt en benoemd tot huisparfumeur gaat het snel. Zijn bekendheid groeit en zijn exclusieve clientele neemt toe.

TIP
Mocht je binnenkort naar Parijs gaan. Neem dan een kijkje in het ultra luxe hotel George V, gelegen achter de Champs Elysess. Bij de spa gebruiken zij namelijk alleen de geuren van TEO CABANEL. Hiermee laat het merken, grote merken als Chanel achter zich.

Comments are closed.
btt