DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM
VCanto-Arsenico parfum musthave herfst 2018

Parfum Musthave #4 · ARSENICO

By Stephanie Helmer

Posted in , ,

Lucretia, een ware meesteres van verdovende en dodelijke drankjes. Zij gebruikte deze vaak om haar slachtoffers te behagen en controle uit te oefenen op hun gedachten. De dodelijke strateeg ging nooit zonder op pad en graag droeg ze het in haar prachtige gouden ring van Rusland, die een geheim compartiment heeft, speciaal ontworpen door een kunstzinnige juwelier waar het dodelijke gif in bewaard werd. Zij heeft het direct en altijd beschikbaar, klaar om te worden gebruikt wanneer de noodzaak zich zou voordoen. Lucretia is handig met arsenicum, gecombineerd met de reputatie die dit machtige gif heeft, inspireert dit later beroemde historische drama’s, zoals die van Romeo en Julia en het verhaal van Madame de Bovary. De stilistische inspiratie voor deze creatie wordt gegenereerd door de dodelijke schoonheid van Arsenico en de magische ring waarin Lucretia het bewaarde om veilig te zijn. Als een trouwe vriend die je nooit verlaat, of als een verschrikkelijk wapen altijd klaar om te worden getrokken uit zelfverdediging of om de strijd te voeren. Reikhalzend om de wereld te veroveren of te verleiden in subtiele stilte, zonder een geluid te maken. Als we erover nadenken, is de gelijkenis met de geur en de effecten die het heeft op haar omgeving griezelig overeenkomstig.

De opening met een licht Citrus boeket aangekondigd door de schuimige noten van de Calabrische oranje bergamot, dan rustig overgaand naar de zoete zachtheid van rode vruchten, zoals rode bessen, appel en weelderige ananas. Na deze bochtige, subtiele Ouverture, worden we weggeblazen door een explosie van fijne houtachtige noten, waaronder een aantal van een zeldzaam ras, zoals de rode Patchouly en Libanees cederhout. Allen in balans door ultra delicate berk en de Tonka boon, gecombineerd met Jasmijn en Benzoin als een omhelzing, in contrast met de salie. Deze geur, met zijn ongelooflijk, langdurige sillage omdat het zijn ware kracht vindt in grijze Amber, vermengd met oude muskus en kostbare muskusverbindingen. De geur van de verleiding bevat een druppel van dit dodelijke wapen.

Parfum musthave v Canto Arsenico
Parfum musthave V Canto Arsenico
Parfum musthave VCanto arsenico

In de unieke lijst van vergifsoorten veegt dit Almachtige gif zeker en ongetwijfeld het bord schoon. Inderdaad, het wordt gezien als één van het meest beruchte dodelijke gif ooit bekend voor de mens: de sporen kunnen gemakkelijk worden weggewerkt. Het is een plezier om naar te kijken, dankzij de diepe, rijke kleur, weerspiegelt in de etymologie van haar naam, hetgeen “versiering” in oud Perzisch betekent.

Verkrijgbaar bij de specialiseerde parfumwinkels.

Comments are closed.
btt