DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM
parfum ingrédient Musk White

Ingredient Kennis · MUSK

By Stephanie Helmer

Posted in | Tags : ,

Waarschijnlijk een van de bekendste ingrediënten in de parfumwereld; Musk. Een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt als basisnoot in een parfum. Maar waar komt Musk eigenlijk vandaan?

Oorsprong

Musk is een sterk ruikende afscheiding die afkomstig is uit de geurklieren van het mannelijke muskushert. Naarmate het hert ouder wordt ontwikkeld hij een klier die als een soort zakje tussen de geslachtsorganen en de navel bevindt. De sterk ruikende afscheiding wordt gebruikt om partners aan te trekken. Naast het muskushert zijn er nog andere dieren die deze sterk ruikende afscheiding produceren, namelijk de muskus-os, muskusboktor en waarschijnlijk de bekendste de muskusrat.

Tot in de late 19e eeuw werd veelal natuurlijke musk gebruikt, maar om de geurstof te verkrijgen werd het dier gedood. Zodat de klier verwijderd kon worden om vervolgens te drogen, in de zon, op een hete steen of in hete olie. Sinds 1979 is het niet meer toegestaan om natuurlijke musk te gebruiken. Hierdoor kan de prijs van natuurlijke musk op de zwarte markt oplopen tot $45.000 per kilogram (ongeveer 160 herten) en is hiermee waardevoller dan goud.

Planten

Gelukkig zijn er enkele planten die een vergelijkbare geur geven die lijkt op musk. Tegenwoordig wordt de Angelica, Musk Flower, Abelmosk en Ambrette zaden gebruikt als vervanger van dierlijk musk. Wanneer er in de parfumwereld wordt gesproken over musk gaat het om een geurige samenstelling.

 

Synthetische musk

Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een synthetische musk. Deze zijn onder te verdelen in drie hoofdgroepen; aromatische nitromusks, polycyclische musk-verbindingen en macrocyclische musk-verbindingen. De eerste twee groepen worden onder andere gebruikt voor parfum, cosmetica en wasmiddelen.

 

Parfums met Musk

Binnen de merken die wij vertegenwoordigen zijn er behoorlijk wat geuren waarin musk is verwerkt. Hieronder een kleine selectie;

Officina delle Essenze Musk Pure

Officina delle Essenze – Musc Pure

Een Bloemig Houtachtige Musk geur voor dames en heren. De geur combineert de aroma’s van schone huid, zuivere lucht, ’n bos bloemen en warme hout.

Acca Kappa White Moss

Acca Kappa – White Moss

Oftewel Muschio Bianco. Een aromatische, licht kruidige, geur voor dames en heren.

Nobilw 1942 Muschio Nobile

Nobile 1942 – Muschio Nobile

Een Bloemig Houtachtige Musk geur voor dames. Niet alleen in het hart, maar ook in de basis mooie musk-noten. Een intens, zacht en verleidelijk parfum.

Related Posts

TOSCANINI

Comments are closed.
btt