DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

ZEEP

By Robert

Posted in | Tags : , , ,

We gebruiken allemaal dagelijks zeep. Handen wassen, onder de douche, na het lezen van de krant of het klussen in huis, werken in de tuin, noem maar op. In deze tijd wassen we zeker op vele momenten van de dag nog eens extra onze handen.

Een echte zeep is een combinatie van mooie oliën of vetten met loog. Het ingrediënt loog zorgt ervoor dat de verzeping opgang komt.

Met de komst van de vloeibare zeep in pompflacon lijkt op veel plekken het harde stuk zeep te zijn vervangen. Maar niets is minder waar! Want het bekende stuk zeep is terug van weg geweest. Soms wordt het argument gebruikt dat een stuk zeep niet hygiënisch is.  Dit argument klopt echter niet, want je zeept je handen schoon en dan leg je het blok zeep weer terug. Eigenlijk zijn er juist veel meer voordelen aan een blok zeep. Want wist je dat een blok zeep veel duurzamer is dan vloeibare zeep! Met vloeibare zeep gebruik je al snel 7x meer product dan eigenlijk nodig is. Daarnaast hoeft een blok zeep niet een plastic verpakking.

Synthetische schuimmaker SLS

Veel zeepproducten bevatten SLS (sodium laureth sulfate). Het zit in de meeste vloeibare handzepen maar ook in shampoos, badschuim of afwasmiddel. SLS reinigt goed maar zorgt er met name vooral voor dat de zeep goed schuimt en dat vinden veel mensen altijd erg prettig. Je bent namelijk snel geneigd om te denken dat een zeep beter reinigt als deze goed schuimt, maar niets is minder waar. Wat men ook niet weet is dat SLS een krachtige ontvetter is en dus ook effect heeft op jouw beschermende laagje op de handen. Een van de reden waarom zoveel mensen de afgelopen periode last hebben gehad van uitgedroogde, eczeem klachten en ontvelde handen. Naast uiteraard het gebruik van ontsmettingsalcohol**, die een verstorend effect hebben op de huid. Als het even kan dus dit ingrediënt vermijden. Natuurlijke schuimmakers mogen dan iets minder schuimen, maar zijn net zo effectief en zijn dus beter voor de huid.  Gebruik je deze miltschuimende producten regelmatig dan zul je vanzelf merken dat in de loop der tijd de producten ook rijker gaan schuimen

Comments are closed.
btt