DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

AMOUROUD

Description

Amouroud is tot stand gekomen uit de erfenis van Perfumer's Workshop. Zij zijn de evolutie van ‘costume made parfums’ en hebben hun erkenning gekregen voor dit visionaire concept, dat 45 jaar geleden werd ontwikkeld. Al sinds 1971 is Donald Bauchner, eigenaar van Perfumer's Workshop, in de ban van het luxe ingredient Oud. In de jaren '70 verruilde Donald New York voor Londen waar hij de Perfumer's Workshop opzet in de luxe warenhuizen als Harrods en Selfrigdes. In diezelfde tijd brak in Libanon de burgeroorlog uit waardoor veel mensen uit het Midden-Oosten hun vakantie naar Beiroet omruilde voor Londen. Aan de balie in Harrods kwamen steeds vaker Arabieren die vroegen om Oud. Ondanks dat de Perfumer's Workshop bestond uit 64 essentiële oliën, was Oud in die tijd alleen verkrijgbaar in het Midden-Oosten. Donald zijn nieuwsgierigheid werd hierdoor getriggerd en in zich gaan verdiepen in de olie en zijn eigenschappen. Zij raakte zo gecharmeerd door de diepte, rijkdom en mysterieuze kant dat zij met Oud zijn gaan werken. Echter raadde zijn Arabische distributeurs hem af om met Oud te gaan werken, aangezien het Westen niets van Oud afwist en er nog niet klaar voor was. 

Echter bleef Oud Donald intrigeren. Uiteindelijk lanceert hij in 2013 het merk AMOUROUD, 10 geuren waarbij het draait om het luxe ingredient Oud. 

Glanzend en dromerig, provocatief en donker, licht en warm, AMOUROUD is een collectie van olfactorische herinneringen, verhalen, echte en verzonnen. Uitgewerkt met de noten van bloemen, houttonen, wortels en kruiden vertaald naar parfums. Die als belangrijkste element  sereniteit, plezier en liefde bevatten.

AMOUROUD Dark Orchid
AMOUROUD ouddujour
AMOUROUD midnight rose
AMOUROUD safran rare
AMOUROUD miel sauvage
AMOUROUD santaldesindes
AMOUROUD_Collection
btt