DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

AMOUROUD

Description

Amouroud is tot stand gekomen uit de erfenis van Perfumer's Workshop. Zij zijn de evolutie van ‘costume made parfums’ en hebben hun erkenning gekregen voor dit visionaire concept, dat 45 jaar geleden werd ontwikkeld. Al sinds 1971 is Donald Bauchner, eigenaar van Perfumer's Workshop, in de ban van het luxe ingredient Oud. In de jaren '70 verruilde Donald New York voor Londen waar hij de Perfumer's Workshop opzet in de luxe warenhuizen als Harrods en Selfrigdes. In diezelfde tijd brak in Libanon de burgeroorlog uit waardoor veel mensen uit het Midden-Oosten hun vakantie naar Beiroet omruilden voor Londen. Aan de balie in Harrods kwamen steeds vaker Arabieren die vroegen om Oud. Ondanks dat de Perfumer's Workshop bestond uit 64 essentiële oliën, was Oud in die tijd alleen verkrijgbaar in het Midden-Oosten. Donald zijn nieuwsgierigheid werd hierdoor getriggerd en is zich gaan verdiepen in de olie en zijn eigenschappen. Hij raakte zo gecharmeerd door de diepte, rijkdom en mysterieuze kant dat hij met Oud is gaan werken. Zijn Arabische distributeurs raadden hem af om met Oud te gaan werken, aangezien het Westen niets van Oud afwist en er nog niet klaar voor was. 

Oud bleef Donald intrigeren. Uiteindelijk lanceert hij in 2013 het merk AMOUROUD, 10 geuren waarbij het draait om het luxe ingredient Oud. 

Glanzend en dromerig, provocatief en donker, licht en warm, AMOUROUD is een collectie van olfactorische herinneringen, verhalen, echte en verzonnen. Uitgewerkt met de noten van bloemen, houttonen, wortels en kruiden vertaald naar parfums. Die als belangrijkste element  sereniteit, plezier en liefde bevatten.

Dark Orchid

Oud du jour

Oud Tabac

SILVER BIRCH

Midnight Rose

Safran Rare

SUNSET OUD

Lunar Vetiver

WET STONE

Miel Sauvage

Santal des Indes

OUD AFTER DARK

White Hinoki

ELIXER

De Amouroud Elixirs. Extrait de Parfums dat zijn de meest geconcentreerde essences gemaakt van ’s werelds meest zeldzame en pure natuurlijke ingrediënten.

Warme diepe houttonen, exotische Oost-Indische kruiden, adembenemende flora’s en kostbare Ouds zijn getransformeerd in een geheel nieuwe en perfecte geur-statements.

Deze geur-uitingen zijn mysterieuze en krachtige geurnuances die een levendige, lang verloren herinnering kunnen oproepen, die passie en verlangen creëren. We vieren de grenzeloze schoonheid van de natuur wanneer deze gecombineerd wordt met de majestueuze kunstenaarschap die te vinden is in de creatieve wereld van de grote parfums.

GOLDEN OUD

MYSTERIOUS ROSE

NOIR ILLUMINE

btt