DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

A. ALESSANDRIA

Description

Emoties en herinneringen aan tradities en cultuur in zijn geboortestad Catania in Sicilië vind je in de parfums van Antonio Alessandria.

Elk jaar in februari wordt de patroonheilige van Catania, Sant’Agata, gevierd met een weelderig feest dat eeuwen teruggaat en wereldwijd bekend staat om zijn hoge participatiegraad.

Zoals bij elke religieuze gebeurtenis, is het heilige nauw verweven met het seculiere en wordt de mannelijke toewijding aan de patroonheilige van de stad beschouwd als een vorm van sociale eigendom van de stedelijke gemeenschap. Vooral in het verleden was de actieve deelname aan het feest, het dragen van de ‘sacco’, de witte tabijt die toegewijden dragen,

bedoeld als onderdeel van de echte volwassen mannelijke gemeenschap. Daarom werd de eerste deelname aan bepaalde evenementen van het feest door elke jonge jongen gezien als een overgangsritueel naar mannelijkheid.

De religieuze processie begint officieel op 4 februari met een mis bij het krieken van de dag, genaamd “messa dell’aurora”. Dies Aurorae is het olfactorische verhaal van de emoties en herinneringen van een kleine jongen van ongeveer tien jaar die voor het eerst deze ceremonie bijwoont, samen met zijn vader.

Vanaf het allereerste begin van de dag, stroomt een mensen menigte bijeen voor de deuren van de kathedraal. Zodra de deuren opengaan, gaan toegewijden snel door het gangpad van de kathedraal om hun plaats zo dicht mogelijk bij de rustplaats van Sant’Agata te bemachtigen. Daarna wachten ze krampachtig op de opening van de poorten die de relikwien van de heilige beschermen, rituele liederen zingen en schreeuwend aanroepen.

Voor troost en onderhoud brengt de kleine hoofdrolspeler van het verhaal ‘olivette’ en ’torrone’ met zich mee, typische traditionele zoete lekkernijen van het feest. In afwachting van de ceremonie wordt hij overweldigd en voelt hij zich bijna verloren vanwege de nieuwheid van het evenement. Instinctief brengt hij de gunsten naar zijn mond, kauwt ze en laat zich rocken in hun prachtige smaak: amandelen, pistachenoten, gekarameliseerde suiker …

In zijn neus vermengt de zoete heerlijke geur van de gunsten zich met de geur van de oude kerk, waar honderden jaren wierook brandde op vochtige stenen en glad oud hout samen met de honingachtige geur van bijenwaskaarsen.

T: Elemi, amandel, hazelnoot, pistache, karamel

M: Honing, wierook, bijenwas

B: Cederhout, patchouli, sandelhout, vanille, tonkaboon, muskusachtige noten

ANTONIO ALESSNDRIA

Aan de oostkust van Sicilië ligt Catania, de op een na grootste stad van het eiland. Opgegroeid in een creatieve familie van kunstenaars koos Antonio er toch voor om wetenschappelijke studies te volgen. Zijn passie bleek niet te onderdrukken en hij opende in 2005 een parfumboetiek en noemde het Boudoir 36. Overdag werkte hij als ingenieur, ‘s avonds runde hij zijn boetiek in de drukste uitgaansstraten van Catania en na sluitingstijd ontwikkelde hij nieuwe geuren, bijzondere geuren voor de gevorderde parfumliefhebbers.

Geïntrigeerd sinds zijn jeugd door de wereld van parfum, was het een openbaring toen hij de wereld van de artistieke parfums ontdekte. Vanaf dat moment besloot hij om een professionele opleiding in de parfumerie te volgen, aan de
Mouillettes en Co. in Italië en Cinquième Sens in Parijs vergaarde Antonio zijn kennis.
Na deze studies had Antonio de mogelijkheid om zijn kennis te verdiepen in formulering dankzij de hulp van enkele onafhankelijke bevestigde parfumeurs.

Anno nu is Antonio fulltime parfumeur.

Het complete assortiment;

NUIT ROUGE | NOIR OBSCURE | NACRE BLANCHE | EPERDUMENT | FLEUR et FLAMMES | GATTOPARDO | FARA (binnenkort verkijgbaar)

btt