DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

NOBILE 1942

Description

De geschiedenis van Nobile begint in 1942 in Rome: Umberto Nobile verwezenlijkt zijn droom en opent zijn eigen parfumerie. Het importeren van bekende geuren van parfumhuizen zoals Chanel, werd onmogelijk gemaakt in de Tweede Wereldoorlog.

Het verloop van de oorlog dwingt hem zelf geuren te ontwikkelen.  De basis van Nobile werd gelegd. Inmiddels heeft neef Massimo Nobile, samen met zijn vrouw Stefania, het bedrijf overgenomen en nieuw leven ingeblazen. Het kantoor bevindt zich anno 2017 in Genova, de grootste havenstad van Italië gelegen aan de Ligurische Zee. Daar laat Stefania, creatief directeur van de geuren, zich inspireren door de ambachten uit de omgeving. Geuren die zijn vernoemd naar belangrijke of bijzondere plaatsen, opera’s of gebeurtenissen in Italië.

www.nobile1942.it

NOBILE 26

De inspiratie kwam van een eerbetoon aan onze wortels, aan die deugden die inherent zijn aan onze persoon en onze manier van werken, het creëren van het olfactorische portret van die “sovrano illuminato” ( =verlichte koning) waarvan werd gezegd dat hij 26 deugden had:

Carlo di Borbone (Karel III van Bourbon). De regeerperiode van Karel III van Bourbon werd in alle opzichten “het mooiste uur” genoemd voor Napels en voor het hele Napolitaanse volk: hij maakte Napels groot.  Als u naar de Piazza Dante gaat, moet u uw ogen naar de hemel richten: op de balustrade ziet u 26 standbeelden die in opdracht van de Bourbons door Vanvitelli zijn gemaakt om de grootsheid en de vooruitziende blik van deze vorst te onderstrepen. 26 standbeelden voor 26 deugden die een unicum vormen. Vesting, overwinning en adel, maar ook muziek, hoop en eerlijkheid, dat zijn enkele van de deugden van deze koning die niet bang was om ook een man te zijn.

MALIA

Sexy heks!

De geuren van de excentrieke, Italiaanse niche parfumeur Antonio Alessandria zijn nooit doorsnee. En… er schuilt altijd een prachtig verhaal of legende achter zijn geurcreaties. Ontmoet Nobile 1942 Malìa, een ode aan de lieftallige, moderne en onschuldige heks die de term ‘liefdesdrank’ een totaal nieuwe dimensie geeft.

RUDIS

Opgedragen aan een grote deugd: kracht

We zijn in het oude Rome. In een dronken waas door de wijn om hem moed te geven loopt de jonge gladiator over de stoffige weg, die hem naar de arena voert. Hij probeert zijn angst weg te stoppen.

SHAMAL

Parelvissers

Er is een moment in de woestijn die toeschouwers in totale extase achterlaat. Het gebeurt wanneer de dag plaats maakt voor de nacht en de lucht transformeert, waarbij schaduwen van zwart naar blauw worden waargenomen en de sterren de hemel vullen om de maan gezelschap te houden.

IL GIARDINO DELLE DELIZIE

Paradio Perduto  – IL GIARDINO DELLE DELIZIE – De tuin van de geneugten – naar het schilderij van Jeroen Bosch   “de vertegenwoordiging van menselijke ondeugden”

De parfumeur: “Ik stelde me een dromerige en bizarre geur voor die excentriciteit, lust en vrijheid overbrengt. Ik wilde de fruitige noten kracht geven als symbool van exotisme en afrodiserende verleiding. Ik wilde de symboliek van dit kunstwerk vastleggen. Een olfactieve illusie van het surreële”.

-Christian Provenzano –

LA STANZA DELLE BAMBOLE

Het poppenhuis

“Laten we doen alsof we…”

De Parfumeur: “De botsing tussen echt en onwerkelijk creëert een totaal surrealistische wereld. De inspiratie moest vertaald worden in een definitieve formule. Zo is de poppenkamer geboren, een bloemig parfum, valselijk onschuldig, zachtjes sensueel, die barst als een gefluisterde schreeuw. ”

– Antonio Alessandria –

CASTELLI DI SABBIA

Zandkastelen – ‘waar zijn onze dromen op gebaseerd?’

De Parfumeur: “Sommige dromen kunnen alleen worden gerealiseerd als je dapper bent.  Zijn rationele mensen echt het meest redelijk? Deze geur is een uitnodiging om je dromen groter te maken. zonder bang te zijn om te falen. Zijn omhullende maar lichtgevende formule opent met zoete noten van dadels, een vrucht die zelfs in de droogste woestijnen groeit, die niet bang is voor zandstormen en hete winden. Een symbool van grote kracht en doorzettingsvermogen. Zandkastelen gebouwd op stevige fundamenten storten niet in bij de eerste windvlaag”.

– Christian Carbonnel –

la-stanza-delle-bambole
castella-de-sabria

PONTEVECCHIO W

Pontevecchio W is krachtig en toch een subtiele geur. Het is gebaseerd op steeds weer veranderende geurnuances, de contrasterende noten volgen elkaar snel op in een carroussel van emoties. Centraal in de geur staat Orris Florentina, de iris uit Florence en Pontevecchio, de brug waar geliefden om elkaars hand vragen.

La Danza delle Libellule

Pure vanille, een smakelijke geur die het hart verwarmt en je inpakt in een zoete wolk van roos, met daaromheen drie vrolijk fladderende libellen, als in de operette van de bekende componist van de ‘La vedova allegra”.

PATCHOULY

Het maakt niet uit of iemand het mooi vindt of niet, je kunt maar beter weten dat het echt mannelijk is, maar op vrouwen wordt het elegant, omhullend.
In de Sunday Times van november 2009, toen Patchouli Nobile werd gelanceerd, werd het door Luca Turin, de meest geaccrediteerde criticus in de parfumwereld, omschreven als “een van de 10 meest interessante geuren van dit moment”. Hoe kunnen we het daar niet mee eens zijn?

De Globus in een doos.

Dromen van een reis rond de wereld te reizen, maar met een andere geest. Reizen zonder gebruik te maken van de GPS of apps die de dichtstbijzijnde bar suggereren, maar reizen om te herontdekken en jezelf te herontdekken, zonder bang te zijn om te verdwalen.

Dromen van rondreizen de wereld te ontdekken.

MY SCENTED EMOTIONS CAPTURED IN A BOX

1..1 | PONTVECCHIO W | CAFE CHANTANT | LA DANZA DELLE LIBELLULE | PERDIZIONE | CASTA DIVA | IL CAPRICCIO del MAESTRO

btt