DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

NOBILE 1942

Description

De geschiedenis van Nobile begint in 1942 in Rome: Umberto Nobile verwezenlijkt zijn droom en opent zijn eigen parfumerie. Het importeren van bekende geuren van parfumhuizen zoals Chanel, werd onmogelijk gemaakt in de Tweede Wereldoorlog.

Het verloop van de oorlog dwingt hem zelf geuren te ontwikkelen.  De basis van Nobile werd gelegd. Inmiddels heeft neef Massimo Nobile, samen met zijn vrouw Stefania, het bedrijf overgenomen en nieuw leven ingeblazen. Het kantoor bevindt zich anno 2017 in Genova, de grootste havenstad van Italië gelegen aan de Ligurische Zee. Daar laat Stefania, creatief directeur van de geuren, zich inspireren door de ambachten uit de omgeving. Geuren die zijn vernoemd naar belangrijke of bijzondere plaatsen, opera’s of gebeurtenissen in Italië.

www.nobile1942.it

MALIA

Sexy heks!

De geuren van de excentrieke, Italiaanse niche parfumeur Antonio Alessandria zijn nooit doorsnee. En… er schuilt altijd een prachtig verhaal of legende achter zijn geurcreaties. Ontmoet Nobile 1942 Malìa, een ode aan de lieftallige, moderne en onschuldige heks die de term ‘liefdesdrank’ een totaal nieuwe dimensie geeft.

RUDIS

Opgedragen aan een grote deugd: kracht

We zijn in het oude Rome. In een dronken waas door de wijn om hem moed te geven loopt de jonge gladiator over de stoffige weg, die hem naar de arena voert. Hij probeert zijn angst weg te stoppen.

1..1

1..1 (MILLE e UNA), de verleidelijke vertelling van Sheherazade, de heldin uit de Arabische vertellingen van 1001 nacht, die de man verleidt, die haar om wil brengen, met 1001 vertellingen.

MALUS

Een schaduwzijde schuilt in elk van ons en we houden het in toom: jaloezie, lafheid, minachting, haat kan ons leiden naar provocatie en aanzetten tot ondenkbare en onbeschrijfelijke daden.

Het geheim verborgen in een kist ergens in onszelf zal alleen naar buiten komen wanneer we voor de spiegel staan: omdat we niet aan onszelf kunnen ontsnappen.

La Danza delle Libellule

Pure vanille, een smakelijke geur die het hart verwarmt en je inpakt in een zoete wolk van roos, met daaromheen drie vrolijk fladderende libellen, als in de operette van de bekende componist van de ‘La vedova allegra”.

perdizione

‘Verloren in Vanille’ Je zal plezierig verdwalen met vanille. Vervlogen tijden herleven op een moderne manier.

btt