DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM
famous Perfume Noses bekende parfumeurs parfum neuzen

Bekende Neuzen

By Stephanie Helmer

Posted in

Het ene parfum is bekender dan de ander, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat er achter elke creatie een neus schuil gaat. Veel neuzen zullen niet het sterrenrijkdom halen en blijven helaas onbekend. Hieronder 5 neuzen met ieder zijn eigen verhaal. Hoe zij neus zijn geworden en met passie voor ingredienten mooie parfums creeren; dat is bij hen allemaal een drijfveer.

 

Francis Kurdjian

Le Male Perfume door Jean Paul Gaultier, een geur gecreëerd door Francis Kurkdjian, (geboren op 14 mei 1969 in Parijs) is een Armeense hedendaagse parfumeur en zakenman en winnaar van de Prix François Coty in 2001 voor zijn levenslange prestatie.

Hij werd beroemd op 26-jarige leeftijd voor het ontwerpen van de geur van Le Male voor Jean Paul Gaultier, een van 's werelds best verkopende parfums. Dit werd gevolgd door nog eens veertig creaties voor grote parfumbedrijven wereldwijd. Enkele van deze creaties zijn de Elie Saab Le Parfum (Elie Saab), My Burberry (Burberry), L'extase (Nina Ricci) en Narciso Rodriguez for her (Narciso Rodriguez).

Als parfumeur is het een beetje alsof je een goochelaar bent, het gaat om het realiseren van je visie op de emoties van iemand anders. Het kostte me zes maanden alle energie om de juiste formule voor Rumeur te bedenken, want voor mij gaat het niet alleen om het mengen van grondstoffen, maar ook om het creëren van een geheugen dat lang meegaat.

Naast het verkopen van zijn geuren aan grote modeontwerpers en huizen in het begin van zijn nieuwe carrière, opende Kurkdjian de paden naar een nieuwe visie, leende zijn talent aan hedendaagse kunstenaars.

Hij was een van de eersten die zijn op maat gemaakte geurenatelier in 2001 opende, tegen de trend van parfumdemocratisering in.

Tevens is hij mede-oprichter van zijn eigen luxe parfumhuis Maison Francis Kurkdjian met zakenpartner Marc Chaya in 2009 in de buurt van de Place Vendôme in Parijs. Het Maison Francis Kurkdjian is nu een belangrijke speler in het niche segment luxe geuren met meer dan 300 locaties wereldwijd.

Neus_Arturetto Landi

Arturetto Landi

De kunstenaar achter Ambra Mediterranea, Versilia Aurum, Toscanello en Vetiver Modern werd geboren in de buurt van Forte dei Marmi en woont momenteel tussen Duitsland, Italië en Dubai. Neus en passies hebben hem overal gebracht. In eerste instantie studeerde hij scheikunde en botste hij met de wereld van parfums door geloof en fortuin.

Na zijn afstuderen is hij naar Engeland gereisd en wilde hij alleen maar Engels leren als de opmaat voor een carrière op zee. Dat veranderde toen hij een ongedwongen baan bij een geurbedrijf binnenliep. Zijn interesse in geur was gewekt en zijn volgende carrière-stap, in Australië, bleek in de parfumsector te liggen.

Scheikunde opende de deuren naar een parfumfabriek in Tunbridge Wells. Hij was verantwoordelijk voor het mengen van grondstoffen en ontdekte de schoonheid en interesse van het mengen van geuren.

Met vastberadenheid, passie en veel werk volgde Arturetto Landi zijn passie en creëerde weelderige geuren uit jeugdherinneringen die tot zijn unieke achtergrond reikten. Zijn liefde voor sensualiteit kan worden beïnvloed door zijn vader, een kok of door zijn jeugd aan de Italiaanse Rivièra. Maar Landi haalt zijn inspiratie niet alleen uit het verleden, maar ook uit de verte: vandaag is hij vooral onder de indruk van de geuren van het Midden Oosten.

Bertrand Duchaufour

Bertrand Duchaufour is een gerenommeerde Franse parfumeur. Voor velen van jullie doet zijn naam al een belletje rinkelen sinds hij achter een aantal geweldige geuren zit.

Hij werkte veel voor het bekende nichemerk l'Artisan Parfumeur, voor hen was hij een equivalent van de interne parfumeur, terwijl hij ook voor andere niche-parfums creëerde.

By Night White, By Night Black en Prima Rugida van Profumi del Forte, zijn twee prachtige voorbeelden van zijn werk.

Met inspanningen trainde hij zichzelf en werd gevormd binnen Florasynth, voordat hij ook voor Symrise ging werken.

Bertrand Duchaufour

Luca Maffei

Luca Maffei is een jonge Italiaanse onafhankelijke parfumeur die werkt voor zijn eigen bedrijf, Atelier Fragranze Milano. Vanaf 2014 werd hij lid van SFP (Société Française des Parfumeurs). Hij ondertekende al meer dan 50 geparfumeerde creaties voor mainstream- en nichemerken, geuren voor in ruimtes en kaarsen. Al van kinds af aan stond hij dicht bij de wereld van ingredienten,  'gefascineerd door de charme van grondstoffen en de mysterieuze alchemie waarmee ze combineren' en besloot om deze unieke en wonderlijke wereld te verkennen. Twee van zijn creaties, Black Pepper & Sandalwood van Acca Kappa en Néa van JUL ET MAD Paris, wonnen in 2015 en respectievelijk 2016 "The Art and Olfaction Awards", Independent Category, in Los Angeles. Verder was hij ook verantwoordelijk voor 1..1 van Nobile 1942 met in het hart de papyrusbloem.

Marie Duchene

Marie Duchene wilde altijd al parfumeur worden. Ze werd geboren in 1973 in Frankrijk en studeerde scheikunde en studeerde af aan de ISIPCA-parfumerie in Versailles.

Ze ontdekte Grasse, waar ze later zal gaan wonen, tijdens een stage. Ze werd opgeleid in een aantal geurbedrijven en leerde van mensen die ze ontmoette, haar eigen structuur, MD Fragrance, in Frankrijk.

Merken, waaronder Nobile 1942, Molinar en Laboratory Olfactivo, hebben met haar samengewerkt voor verschillende parfums.

Rodrigo Flores-Roux

Rodrigo Flores-Roux werd geboren in Mexico. Hij verhuisde in 1989 naar Frankrijk, bezocht de ISIPCA-parfum opleiding in Versailles en voltooide een stage bij de beroemde Franse parfumeur Jean-Claude Ellena in Givaudan.

Hij ontwikkelt zich als parfumeur en wint verschillende prijzen (zijn eerste was ooit voor ... shampoo, daarna maakte hij zijn eerste mooie geur voor Clinique), het creëren van geuren voor verschillende merken zoals Calvin Klein, Elizabeth Arden en Santi Burgas (Palindromes).Hij werkt momenteel voor Givaudan als senior parfumeur (toegetreden in 2007).

Rodrigo's olfactorische achtergrond en inspiratie. De herinneringen aan Mexico met een rijke en diepe geur van cederhout, zijn passie voor kunstgeschiedenis en schilderijen..

Flores-Roux staat bekend om zijn complexe parfums, met veel nuances en de natuurlijke frisheid in zijn parfums, hij houdt er van ommet citrus te werken.

Een ander feit, hij is anosmisch voor synthetische musks en vergelijkt zichzelf daarom als een schilder die wit zou gebruiken in zijn composities.

"Voor mij draait het bij geur om de zoektocht naar schoonheid, plezier en perfectie"

 

 

Comments are closed.
btt