DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM
Santi Burgas - Geur als Communicatie Mieren

Geur als communicatie

By Stephanie Helmer

Posted in ,

Ze zijn klein, hebben zes pootjes en communiceren door middel van geur..we hebben het hier over mieren. Wetenschappers hebben ontdekt dat mieren vier a vijf keer meer geur receptoren hebben dan andere insecten. Zo kan een zijderups 52 verschillende geuren onderscheiden, een fruitvlieg 61 en een bij 174. De mier spant echter toch de kroon met 400 receptoren. Deze receptoren zijn onder te verdelen in 3 groepen:

· OR’s : receptoren die verschillende geurende stoffen en feromonen (natuurlijke signaalmoleculen) kunnen opmerken.

· GR’s : receptoren die in staat zijn om onderscheid te maken tussen verschillende geuren.

· IR’ : Receptoren die reageren op verschillende giffen.

Het bleek dat mieren vooral meer OR’s hebben in vergelijking met andere insecten. Dit kan een verklaring geven waarom de bijzonder complexe samenleving van de mier zo goed gaat. Zo is het al enige tijd bekend dat de communicatie plaatsvindt met behulp van chemische stofjes. Want ondanks de bijzondere complexe samenleving staan mieren binnen de mierenkolonie nooit in de file. Voor de doorstroom van hun verkeer vertrouwen mieren vooral op hun reukvermogen. De diertjes scheiden tijdens het lopen geurstoffen uit, zogeheten feromonen. Feromonen zijn natuurlijke geur moleculen die er voorzorgen dat er een boodschap overgebracht kan worden tussen individuen van eenzelfde soort. Een van de functies van een feromoon kan zijn de seksuele aantrekkingskracht te bevorderen.

 

SANTI BURGAS parfum Barcelona

Dit is precies waar het merk SANTI BURGAS op geïnspireerd is. Unieke en onverwachtse formules, gemaakt met de fijnste aroma’s. Hierdoor ontstaan complexe geuren die alleen voor de geurprofessional te begrijpen zijn.

Comments are closed.
btt