DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

PARADISO PERDUTO

By Robert

Posted in , , | Tags : , , ,

Nobile 1942 fantaseert met 3 grote parfumeurs over ‘het verloren paradijs’. Herinneringen aan dierbare momenten, bijzondere kunstwerken en zandkastelen……… Juweeltjes in een kleurrijke en fantasievolle verpakking, laten alle zintuigen prikkelen.

– LA STANZA DELLE BAMBOLE –   Het poppenhuis

“Laten we doen alsof we…”

“De botsing tussen echt en onwerkelijk creëert een totaal surrealistische wereld. De inspiratie moest vertaald worden naar een definitieve formule. Zo is de poppenkamer geboren, een bloemig parfum, valselijk onschuldig, zachtjes sensueel, die barst als een gefluisterde schreeuw. ”

– Antonio Alessandria –

Kinderen beleven het leven met poppen. De poppen worden vertroeteld en geliefd. Het is een projectie van het dagelijks leven, die geplaatst is in een fantasiewereld die door een kinderlijke verbeelding ad hoc wordt gecreëerd. In de relatie met de pop is er ook de ondeugendheid van een klein meisje dat de wereld van de volwassenen verkent. Zij communiceert met een onbedorven ding, ze handelt als een volwassene en bouwt haar persoonlijkheid op door vrijelijk haar onbewuste gedachten te uiten, verborgen visioenen, ook het uitdrijven van haar eigen innerlijke monsters.

Een sterke connectie die in de loop van de tijd groeit: keer op keer wordt de eerste pop vervangen door een andere met de kenmerken van een volwassen vrouw die een model wordt om te imiteren. Zo kan de pop voor de volwassene, ook voor mannen en vrouwen, een voorwerp worden om hun liefde te geven, iets dat hun emotionele leegte vult… of paradoxaal genoeg om terug te gaan naar de kindertijd, ook al zijn ze nu volwassen!

TOP: Mandarijn, Bergamot, melkachtige noten

HART: Meidoorn, Oranjebloesem, poederachtige noten, Ylang Ylang

BASIS: Sandelhout, Vanille, Tonkaboon, muskusachtige noten

 

– IL GIARDINO DELLE DELIZIE –

De tuin van geneugten – naar het schilderij van Jeroen Bosch   “de vertegenwoordiging van menselijke ondeugden”

“Ik stelde me een dromerige en bizarre geur voor die excentriciteit, lust en vrijheid overbrengt. Ik wilde de fruitige noten kracht geven als symbool van exotisme en afrodiserende verleiding. Ik wilde de symboliek van dit kunstwerk vastleggen. Een olfactieve illusie van het surreële”.

-Christian Provenzano –

Het tweede parfum brengt ons naar “de Tuin van de aardse geneugten” van Hiëronymus Bosçh , tentoongesteld in het El Prado museum in Madrid. Deze triptiek wordt beschouwd als een meesterwerk van het surrealisme vanwege zijn complexe symboliek: de mensheid wordt volgens de christelijke leer van de Middeleeuwen met al zijn ondeugden en zijn perversies weergegeven in een satirische voorstelling van de zonden van de mens.

Op de buitenste panelen, die alleen zichtbaar zijn als de Triptiek gesloten is, verschijnt in het bovenste gedeelte God in de handeling van de schepping: de wereld wordt voorgesteld als een doorzichtige bol. Eenmaal geopend onthult het zijn grote schoonheid.

Het parfum van Paradiso Perduto is geïnspireerd op het centrale paneel, waar plezier en liefde zijn vertegenwoordigd: exotische dieren die de lust symboliseren, een menigte naaktfiguren waarvan sommigen in erotische overgave zijn, anderen in een chrysalis (larve) stadium worden gevoed door vogels die kersen en aardbeien in hun snavels dragen, die worden beschouwd als vruchten met afrodiserende eigenschappen. In het derde paneel verandert de scène in een demonisch concert: muziekinstrumenten worden middelen om leed en pijn toe te brengen. Een olfactorische voorstelling van de contrasten die aanwezig zijn in het drieluik.

TOP: Rozenhout, Davana, Saffraan, Pruim, Amandelmelk

HART: Tuberose, Sambac Jasmijn, Osmanthus, Roos, Narcis, Immortelle

BASIS: Benzoë, Mirre, Styrax, Iris, Kasjmier, Suède, Vetiver, Amber, Musk

 

 

– CASTELLI DI SABBIA –

Zandkastelen  – ‘waar zijn onze dromen op gebaseerd?’ –

“Sommige dromen kunnen alleen worden gerealiseerd als je dapper bent.  Zijn rationele mensen echt het meest redelijk? Deze geur is een uitnodiging om je dromen groter te maken. zonder bang te zijn om te falen. Zijn omhullende maar lichtgevende formule opent met zoete noten van dadels, een vrucht die zelfs in de droogste woestijnen groeit, die niet bang is voor zandstormen en hete winden. Een symbool van grote kracht en doorzettingsvermogen. Zandkastelen gebouwd op stevige fundamenten storten niet in bij de eerste windvlaag”.

– Christian Carbonnel –

Het spel waarin we bijna allemaal ondergedompeld waren toen we kinderen waren, wordt een allegorie van de menselijke ziel. Het derde parfum van Paradiso Perduto verwijst naar zandkastelen, zeer moeilijk te bouwen maar zeer gemakkelijk te vernietigen. Als volwassene gaat het spel van de kastelen verder en wordt het de mogelijkheid om ze te zien versplinteren als je te hoog mikt, net als kastelen in de lucht.

Onder het vreugdevolle plezier en inzet van een zeer lange weg verbergt zich het bewustzijn van het vluchtige: we bouwen, we plannen. We bouwen zorgvuldig het beeld dat we van onszelf willen geven, idealiseren onze persoonlijkheid en onze prestaties, en dan opeens neemt een windvlaag alles weg, waardoor het kasteel afbrokkelt zoals de realiteit dat doet met dromen.

Een uitnodiging om weer dapper te zijn en te geloven in het meest authentieke deel van onszelf, en om onze dromen te realiseren door stevige rots fundamenten aan de basis ervan te leggen.

TOP: Dadels

HART: Kaneel, Kardemom, zwarte Peper

BASIS: Cederhout, Nagarmotha, Vetiver, Musk, Vanille

Related Posts

Comments are closed.
btt