DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM
Scheerkwast paardenhaar Baume

Scheerkwast van paardenhaar

By Stephanie Helmer

Posted in ,

Vaak genoeg horen we van scheerkwasten die gemaakt zijn van (zilvertip) dassen haar, maar steeds vaker hoor je ook paardenhaar. Wat moet je hierover weten? En wat is hier het voordeel van?

In tegenstelling tot dassen en varkenshaar wordt voor het haar van een paard het beest niet gedood of beschadigd. Nog beter zelfs want deze ‘knipbeurt’ behoort tot de verzorging van de paarden. Dit is dan ook de reden waarom de belangstelling naar paardenhaar de afgelopen jaren is gegroeid.

Er zijn verschillende soorten paardenhaar;  wit, zwart en bruin. Alle 3 hebben dezelfde kwaliteit en zachtheid. Wel zit er een verschil tussen de haren die afkomstig zijn uit de manen en de haren uit de staart. Bij de productie van scheerkwasten wordt altijd een combinatie van deze twee haren gebruikt. De haren uit de manen zorgen namelijk voor de zachtheid en de haren van de staart zorgen voor de stevigheid.

De haren zelf houden het midden tussen das en varken. Houden water beter vast dan varken en schuimt sneller dan das. Elk type scheerzeep krijg je geschuimd, wat niet altijd zo is met das.

Dus al met al een kwast met veel voordelen.

De safety razor heeft niet alleen als voordeel dat de mesjes goedkoop zijn. Daarnaast gaat het mesje niet zoals een mach 3 of 5 veelvuldig over de huid wat kan leieden tot irritaties en beschadigingen van de huid.

 

Comments are closed.
btt