DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM
ZalandoBeautyBerlin

ZALANDO BEAUTY STORE

By Stephanie Helmer

Posted in , | Tags :

What’s going on in Beauty-land? Een van de grootste kleding webshops gaat zich richten op niche cosmeticamerken. Hierbij zetten zij serieuze stappen om dit gelijk groot aan te pakken. Begin dit jaar nam Zalando al cosmetica op in het assortiment, maar sinds enkele weken is dit nu uitgebreid met een fysieke winkel.

Het pand telt een winkeloppervlakte van 160 vierkante meter en is gelegen in de populaire Berlijnse wijk Mitte. Lang niet genoeg ruimte voor de 5.000 producten (van 150 cosmetica-merken) die zij online aanbieden. Vandaar dat de fysieke winkel een samenwerking is met Estee Lauder als lanceringspartner. In deze ‘lab omgeving’ wil Zalando de consumenten een tastbare productervaring bieden. De winkel zal onder andere gebruikt worden voor productlanceringen, tutorials en advies van schoonheidsspecialisten.

Volgens het persbericht dat Zalando uitbracht over de winkelopening draagt de fysieke winkel bij om de klantervaring naar een ‘hoger niveau’ te tillen. “Dit is een grote stap voor Zalando en zijn nieuwe beautycategorie. Met onze partnermerken (Estée Lauder brands, M.A.C Cosmetics, Estée Lauder, Clinique en Origins red.) kunnen we ons beautyassortiment nog meer verbeteren,” aldus Claudia Reth, Vice President Specialties (Premium, Beauty, Kids). Dat de Estee Lauder groep meewerkt als partner is niet zo verwonderlijk met de omni-channel strategie die de groep hanteert. Eric Daugan, Vice President Digital Commerce & Marketing EMEA bij Estée Lauder laat in hetzelfde persbericht weten: “De consumentenverwachtingen en het winkelgedrag evolueren voortdurend. Onze omnichannel-strategie is erop gericht om millenniumgebruikers te bereiken waar en wanneer ze willen. We zijn daarom trots samen te werken met Zalando, Europa’s toonaangevende online platform voor mode en lifestyle, om diens prestigieuze schoonheidscategorie uit te breiden en op die manier meer consumenten te bereiken.”

Om met eigen ogen te zien wat deze nieuw speller in het veld in te brengen heeft, zijn we naar Berlijn afgereisd.

In het bruisende Mitte troffen we inderdaad de Zalando Beauty Store, aangegeven met een klein bordje aan het pand. Ondanks dat 160 vierkante meter groot klinkt voelde de winkel niet extreem groot, de winkel is door 3 handige kasten met schap en spiegels in tweeen gedeeld. Bij binnenkomst liep je gelijk tegen de lipstick presentatie van MAC cosmetics aan, waarna een witte cleane winkel volgde. Door de recente opening zou je verwachten dat het op een vrijdagmiddag redelijk druk zou zijn (met eventueel nieuwsgierige blogger/trendsetters), maar het tegendeel was waar en was er meer personeel dan klanten. Het vriendelijk personeel wees ons er op dat we alles mochten proberen. Proberen en uittesten van de producten is dan ook het hoofddoel van de winkel. Als je het ons vraagt heb je wel iets meer nodig om de klantbeleving naar een hoger niveau te tillen dan alleen ‘proberen’ (zeker bij de millennials). Met alle (digitale)mogelijkheden die er tegenwoordig zijn.. en wetende dat ASWatson in Hongkong recentelijk een samenwerking is aangaan met L’Oreal waarbij de consument de producten ook door middel van VR-techonologie kan testen.

Wat wij interessant vonden.

Volkswagen Conceptstore Berlijn
Soms is het ook goed om even buiten de eigen branche te kijken. Want afgelopen weekend opende de Volkswagen groep hun nieuwe conceptstore in Berlijn. Het was duidelijk dat het hier niet direct om verkoop ging, maar echt om de beleving. In één gedeelte van het pand was een bar geplaatst, waar je rustig kon zitten terwijl je nergens een fysieke Volkswagen zag. Alleen een tof Urban kunstwerk aan de muur waar Volkswagen in verwerkt was. Hier stond personeel die je kennis lieten maken met de nieuwe technologieën die Volkswagen sinds kort aanbood. Denk hierbij aan WePark (een soort Parkmobile) en WeDeliver, een samenwerking met DHL waarbij je pakketje in de auto wordt afgeleverd. Het tweede gedeelte van het pand voelde als een (science)museum, waarbij aan één kant allemaal foto’s aan de muur hingen, die overigens ook daar te koop waren. Doormiddel van VR-technologie kon je in de nieuwste Volkswagen rijden en die nieuwste elektrische step ervaren door middel van een spel.

Comments are closed.
btt