DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

ACCA KAPPA – 150 jaar

By Robert

Posted in

Rijke geschiedenis

ACCA KAPPA heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1869. Dit jaar vieren ze hun 150 jaar bestaan en dat hebben ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. De verjaardag werd groots gevierd in TREVISO, in en om de oude fabriek, met als een van de hoogte punten de lancering van Myscent 150.

HERMAN KRÜLL

Het begon allemaal bij Herman Krüll, die als jonge handelsreiziger parels, sponsen en borstels importeerde voor de welgestelde Venetiaan, al snel opende hij zijn eigen fabriek in Treviso.

Hier werden de eerste borstels met de initialen van HK, AK (fonetisch), met de hand gemaakt. Tot op de dag van vandaag werken er in de fabriek ambachtslieden die hun vak verstaan, die weten wat de beste kwaliteit en mooiste afwerking is voor de mooie houtsoorten.

Als achter kleindochter staat Elisa Gera-Krüll aan het hoofd van dit waardevolle familie bedrijf.

credits : Andrea Verzola https://bit.ly/2Tf6D1Z

ONDERSCHEIDING

De fabriek biedt sinds jaar en dag werkgelegenheid voor de hele regio. Er zijn zelfs al derde generaties werknemers werkzaam in het bedrijf. ACCA KAPPA laat zien dat het decennia-lang een goede werkgever in Treviso is. Voor deze bijdrage en de historische waarde van het bedrijf ontving Elisa Gera-Krüll daarom een oorkonde van het stadsbestuur.

Om klaar te zijn voor de toekomst heeft de fabriek daarom recentelijk een grote renovatie ondergaan. Een project dat twee jaar in beslag heeft genomen, maar dan kan er ook gerust gezegd worden dat Treviso er een pareltje bij heeft en Acca Kappa voor de komende 150 jaar er klaar voor is.

HET FEEST

Op vrijdag 27 september 2019 waren alle medewerkers, distribiteurs en agenten van over de hele wereld uitgenodigd om dit 150 jarige bestaan te vieren. Een warm welkom op de binnenplaats van de fabriek en onder het genot van overheerlijke hapjes en drankjes werd er een toost uitgebracht met de ‘meisjes’ van ACCA KAPPA. Het muzikale trio en feeëriek geklede meisjes met rode rozen in hun lange haren zorgden voor een extra feestelijke aankleding van de avond.

Op de plaats waar de machines hebben gestaan was de hal nu aangekleed met grote rond tafels, prachtig gedekt met bloemen, kaarsen en glinsterend glaswerk. Iedere tafel was vernoemd naar een geur, die refereerde aan de geur die je bij binnenkomst had gekregen. Hierdoor was de tafel gelijk ingedeeld en zaten we met de distribiteurs van Zwitserland, Zweden, Engeland en Estland aan tafel.

Elisa wilde graag het gevoel van de gastvrijheid die ze op haar zakelijk reizen ervaart met heel veel plezier teruggeven. We kunnen zeker zeggen dat ze daarin goed geslaagd is.

credits : Andrea Verzola https://bit.ly/2Tf6D1Z

credits : Andrea Verzola https://bit.ly/2Tf6D1Z

DIASHOW

Een indrukwekkende diashow kwam op het gebouw tot leven; het startsein van de lancering van het nieuwe parfum: Myscent 150. Samen met haar zoontje sneed Elise een meters lange millefuille aan en kreeg iedereen het nieuwe parfum cadeau. Wat was het sprookjesachtig! Een avond vol dierbare herinneringen.

MyScent 150

MyScent 150-parfum, de handtekening van Elisa Gera Krüll;  geïnspireerd door haar persoonlijkheid is een zintuiglijke ervaring die waarschijnlijk iedereen zal bekoren die van Acca Kappa houdt.

Het rijke en bijzondere boeket onthult eerst een sprankelende bergamot vergezeld van wierook en Iris absolu-; dan smelt het samen door de warmte van vetiver, vanille, benzoin en amber.

Charmant en gastvrij, het is een zeer charismatische geur, één die je niet vergeet. De verpakking onderstreept het 150-jarig jubileum: een box in boekvorm die speciaal voor het evenement is ontworpen. Lezers vinden er een gedicht in die de sfeer van MyScent 150 in woorden uitdrukt. ( 100 ml eau de parfum €139,-)

MENS EN NATUUR

Acca Kappa is zich al jaren bewust van milieu en natuur en daarom komen de grondstoffen van hernieuwbare bronnen of worden bijvoorbeeld hoogwaardige kunststoffen gebruikt om een ‘schildpad’ zeepdoos te maken. Ook een scheer set geheel van gerecycled materiaal behoort tot de collectie.

Door de jaren heen is de collectie van Acca Kappa gegroeid, maar altijd met het oog op innovatie en vooruitgang.

Comments are closed.
btt