DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

Korting is geen klantbeleving

By Robert

Posted in

Gisteren had ik de eer om de showroom van “the Scent Company” te bezoeken. The Scent Company is een Amsterdams bedrijf wat zich specialiseert in luxe, niche parfums en verzorgingsproducten in de business to business markt.

Tijdens het krijgen van een rondleiding in de wondere wereld van luxe geuren, kregen we het over klantenbinding, een onderwerp wat ik anno 2017 steeds belangrijker begin te vinden.

Maar wat is klantenbinding nu eigenlijk? Google vertelt mij het volgende: “Klantenbinding is de strategie gericht op het behouden van bestaande klanten en het geleidelijk verhogen van de bestedingen van deze klanten.”

Mijn vraag was ook al snel: Hoe binden jullie klanten in een business to business markt? Al snel kwam eruit dat klantbeleving hier een grote rol in speelde. “Je moet de klanten echt in de watten leggen, korting is geen klantbeleving.”

Wat the Scent Company doet is het volgende: er worden op basis van de order, producten toegevoegd die in de essentie dezelfde waarde delen. Bijvoorbeeld bij een bestelling van luxe parfums waarin alle oliën puur zijn, wordt een product gezocht die ook uit pure ingrediënten bestaat, zoals een pure chocola.

Deze manier van je “klanten in de watten leggen” sprak mij enorm aan. Wat vind jij van deze manier van klantenbinding? Is korting inderdaad geen klantbeleving?

 

 

Comments are closed.
btt