DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

Het Parfumdiner

By Stephanie Helmer

Posted in ,

Onlangs hebben we in Maaseik, België, samen met Parfumerie Margaux en Restaurant Smaakkamer Lavendel het Parfum-Diner georganiseerd. Een inspirerende avond met veel geur, smaak en vernieuwde interpretaties van ingrediënten. Uitleg over de parfums en de achtergrond, toelichting op de gerechten en de bijpassende wijnen. In totaal waren het 7 gerechten, 7 geuren en 7 wijnen. De avond begon met een verfrissende Gin Tonic.

Hoe gaat het in zijn werk? In samenwering met de parfumerie maken we een selectie uit de parfums die op het schap staan en leveren deze aan de chefkok met de geurpyramides  erbij om inspiratie op te doen voor ingredienten in zijn gerechten. Ook de wijn wordt op de smaken afgestemd en dragen samen met het parfum bij tot een bijzondere combinatie. Deze avonden zijn ook met de verkoop van de parfums zeer succesvol. Samen met het restaurant werf je klanten voor deze avond zo snijdt het mes aan 2 kanten en kun je daarna wellicht nieuwe klanten aan de parfumerie toevoegen. Is je interesse gewekt laat het ons dan weten.

Parfumdiner Parfumerie Margaux
Parfumdiner Parfumerie Margaux
Parfumdiner Parfumerie Margaux
Parfumdiner Parfumerie Margaux
Parfumdiner Parfumerie Margaux
Parfumdiner Parfumerie Margaux

Al met al een feestje en zeker voor herhaling vatbaar.

  • Tot onze grote verrassing begon het allemaal met het Parfum RUDIS van Nobile 1942, een krachtig parfum met opening van gedroogd fruit, kruidnagel, saffraan, marc, we werden verleidt door een mooie cocktail met daarin kruidnagel en fruittonen en een verfijnde amuse.
  • Bij het eerste voorgerecht komt de eau de parfum van Profumi del Forte aan de beurt, By NIGHT BLACK, weer zo’n verrassing want hierin zijn de cypres, den en wierook de belangrijke spelers in de geur. De Carpaccio van zalm, gerookte makreel, venkel en asperge geven een uitgekiende balans met een zachte smaakvolle witte wijn erbij.
  • Als tussengerecht komt de kreeftensoep door om het parfum ARETHUSA van Tiziana Terenzi te vergezellen. De openingstonen van sinaasappel, gember, saffraan komen hier ook mooi tot hun recht.
  • By NIGHT WHITE, de bloemige, zacht poederige eau de parfum van Profumi del Forte wordt vergezeld door Oosterse vis met koriander. Ook hier weer een fraaie witte wijn. Nog even ruiken aan het geurstrookje en dan weer even aan de wijn en dan een hapje van de vis. Alsof er een engeltje over je tong fietst.
  • Het nieuwe parfum van Nobile 1942, LEVANTE krijgt de aandacht samen met een filet van kwartel met honing en eendenlever. Hier ontdekken we voor het eerst zee venkel. In Levante komen we natuurlijk de maritieme noten tegen en een vleugje caramel.
  • Het eerste dessert werd geïnspireerd door KIRKE van Terenzi, een magisch en sensueel parfum met een zoet fruit boeket, passievrucht en perzik. In het diepe bord komen we een passievrucht soepje met ijs en vers fruit tegen. Ook hier een mooie bijpassende wijn, waarvan de streek/naam me ontschoten is.

Omdat alles zo in balans is en er tijd en aandacht is voor ruiken, proeven en weer ruiken en proeven houden we het hoofd toch helder.

Dan als afsluiting is daar La Danza delle Libellulle, de wellicht bekende topper in de vanille geuren van Nobile 1942. Hier is het een Tarte Tartin, de omgedraaide warme appeltaart, samen met een chocolade mousse. Dat appeltje met de chocolade doet het goed.

Iedereen heeft genoten en is verrast geweest door de bijzondere mogelijkheden op geur en smaak gebied. Er was tijdens het diner ook gelegenheid om al een parfum op de huid te proberen. Met behulp van een speciaal ontworpen kaart kon de gast aangeven waar hij/zij welk parfum opgespoten had gekregen.

Tijdens en na de koffie werden er nog vragen gesteld, nog opnieuw parfums geroken en gekocht. Natuurlijk hebben we de kopende klanten verwend met een 13 ml tasverstuiver of een vrolijke Libelle broche.

Hebben we je een beetje lekker kunnen maken?

Denk je: dat willen wij ook een keer!! Neem dan contact met ons op dan bespreken we het plan van aanpak.

Comments are closed.
btt