DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM
Noblie1942 Gold

NIEUW! NOBILE 1942 1..1

By Stephanie Helmer

Posted in ,

1..1 (Mille e UNA), de verleidelijke vertelling van Sherazade, de heldin uit de Arabische vertellingen van 1001 nacht. Zij die de man, die haar om wil brengen, verleidt met 1001 vertellingen (sprookjes/verhalen).

Stefania Nobile, creatief directeur van Nobile 1942, is verzot op dit boek en dat gaf haar de input voor dit parfum. Samen met Luca Maffei, de jonge, zeer getalenteerde parfumeur, komen zij tot deze creatie. Het schrijven, papier (papyrus) en herinneringen.

‘een schrijver die duizend jaar geleden leefde en communiceert misschien wel beter dan familie of vrienden die wel elke dag spreken. Ik vond hier direct een soulmate….’aldus Lucca Maffei op Fagrantica.com.

TOP NOTES: Bergamot, Rode Thee, Gember, Roze Peper
MIDDLE NOTES: PARYRUS bloem, Turkse Roos Essence, Jasmijn Absolut, Iris, Saffraan, Kurkuma
BASE NOTES: Patchoeli, Sandalwood, Amber, Vanille, Musk

Nobile 1942 1..1 parfum arabic story

Sheherazade (ook: Sheherazade of Sherazade) is de vertelster van de verhalen uit Duizend-en-een-nacht.

Het verhaal gaat dat sultan Sjahriaar bezoek kreeg van zijn broer Sjahzamaan die kort daarvoor door zijn vrouw bedrogen was. Tijdens het bezoek van Sjahzamaan wordt Sjahriaar eveneens bedrogen. Gek geworden van verdriet besluit Sjahriaar zijn vrouw te doden en vanaf dat moment elke dag een nieuwe bruid te kiezen, die dan de volgende ochtend (vóór zij de kans gekregen heeft hem te bedriegen) gedood wordt.

Sherazade is de dochter van de grootvizier. Zij kan het vermoorden van zoveel onschuldige jonge vrouwen niet langer aanzien en vraagt aan haar vader om haar als bruid te schenken aan Sjahriaar. De grootvizier doet zijn uiterste best om zijn dochter van dit onzalige plan af te brengen, maar Sherezade staat erop om de nacht met Sjahriaar door te brengen. Zij heeft een plan… Na het consummeren van het huwelijk begint zij een verhaal te vertellen. Als het tijdstip aanbreekt waarop zij eigenlijk ter dood gebracht zal worden is het verhaal nog niet af, maar Sjahriaar wil eigenlijk wel graag weten hoe het verdergaat. Sherazade krijgt een dag respijt.

De volgende nacht maakt zij het verhaal af, maar begint direct aan een nog mooier en spannender verhaal. Uiteraard is dat verhaal nog niet afgelopen als de dag weer aanbreekt.

Zo gaat dat uiteindelijk duizend-en-een nachten door. Na die tijd is Sjahriaar van zijn waanzin genezen en hij en Sherazade leven nog lang en gelukkig.
Bron: Wikipedia · De Sultan laat Sherazada leven.

No comments yet.

Geef een reactie

Comment


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

btt