DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

ROBERTO UGOLINI

Description

Roberto Ugolini

Schoenmaken zit in het bloed van Roberto Ugolini, geboren in Florence: hij groeide op in een familie van schoenmakers. Zijn grootvader en overgrootvader werkten al in hetzelfde beroep, zijn moeder had 40 jaar een schoenenwinkel en zijn vader repareerde schoenen.

Due Strade

In zijn vrije tijd keek Ugolini graag naar zijn vader – hij heeft veel van hem geleerd. Op 25-jarige leeftijd opende hij zelfs zijn eigen reparatiewerkplaats in Due Strade. Maar dat was niet genoeg voor hem: in plaats van de schoenen van andere mensen te repareren, wilde hij ze maken. Dus benaderde hij meesterschoenmaker Primo Vessilli, die een workshop had over Viale Alear-do Aleardi, maar hij wees de toekomstige leerling aanvankelijk af.

“duro come un mulo”

Roberto Ugolini zegt echter dat hij “duro come un mulo” bleef – koppig als een muilezel. Hij gaf niet op en uiteindelijk kreeg hij zijn kans. Hij was een fervent leerling en de schoenen die hij maakte werden steeds beter. Op een dag moest de meester zijn leerling ontslaan wegens een slechte gezondheid. Ugolini was eerder alleen dan hij had verwacht en hij begon schoenen te maken voor zijn vader, zijn broer en voor vrienden om erachter te komen of hij klaar was om schoenen te maken voor betalende klanten. Dat was hij en dus opende hij een winkel op Borgo Santissimi Apostoli samen met een vriend. Maar hij stopte nooit met het bezoeken van gepensioneerde schoenmakers om oude kneepjes van het vak van hen te leren. Uiteindelijk heeft hij zijn werkplaats verplaatst naar de huidige locatie aan de Via dei Michelozzi. Sindsdien worden hier op maat gemaakte schoenen vervaardigd met behulp van traditionele methoden.

Ugolini doet metingen met pen en papier, werkt met voetprofielen van zittende en staande klanten, vertaalt deze metingen naar een leest en ontwikkelt de perfecte pasvorm voor elke voet. Klanten moeten een half jaar wachten op een paar schoenen die op deze traditionele manier zijn gemaakt. Maar velen wachten graag, want de resultaten zijn het zeker waard.

Parfum collectie

De Roberto Ugolini-geurcollectie is geïnspireerd op dit eeuwenoude traditionele ambacht. Op het moment dat je Ugolini’s winkel binnenstapt, ontmoet je een universum van beelden en geuren: mooie schoenen staan ​​op planken en soepel leer straalt zijn geur uit, net als het gedraaide en gebeeldhouwde hout van de laatste langs de muren en de talloze leeroliën, wassen en poetsmiddelen. Misschien hebben deze olfactorische indrukken UgoLini’s passie voor parfums aangewakkerd.

btt