DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

ARTE PROFUMI

Description

Dit merk, het resultaat van de liefde en passie van zijn scheppers, werd langzaam opgebouwd, volgens de suggesties van een totaalervaring waarbij alle zintuigen worden betrokken, gecombineerd met een sterke artistieke roeping.

Geuren die tot ons onbewuste spreken, die ons terugvoeren naar een collectief olfactorisch geheugen, dat samen met het genetisch erfgoed wordt overgedragen, zelfs zonder dat we er directe ervaring mee hebben, herkennen we de primordiale, voorouderlijke waarde, de symbolische elementen, de archetypen.

De samenstelling van het parfum beoogt een hoge concentratie van natuurlijke grondstoffen en geen water in het mengen, dit zorgt ervoor dat degenen die het dragen de karakteristieken zullen waarderen.

De parfums blijven lang op de huid en kunnen worden samengesteld tot een unieke en persoonlijke mix als onzichtbare kunstwerken.

Wat maakt ARTE PROFUMI zo anders?

Het Romeinse merk Arte Profumi is zeker anders; de makers houden er niet van mythes te verzinnen, in plaats daarvan richten ze al hun aandacht op geuren  en deze houding, in het algemeen, verdient hen de status van niche merk (in de oorspronkelijke zin van het woord) en respect voor professionals.

Steeds meer hedendaagse merken hebben een groot probleem: hun oprichters vinden te veel uit. Ze verzinnen vergezochte verhalen en komen met zulke bizarre concepten dat ze niet echt iets interessants voor hun klantenkring kunnen creëren.

“Er zijn slechts drie mensen achter het merk – de directeur Michele Iannone, zijn zus Mariagrazia en zijn vrouw Monica; hun achtergrond op het gebied van parfumerie is afkomstig uit twee boetieks die werden beheerd door de ouders van Michele en Mariagrazia uit de jaren zestig en tot in de jaren tachtig, wat hen in 2013 leidde tot de creatie van hun eigen lijn.”

Julietta Ptoyan

btt