DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

Over ons

The Scent Company is opgericht in 2006 en was een van de eerste bedrijven die niche parfum importeerden. De focus wordt gelegd op het importeren en distribueren van niche parfums, herenverzorgingsproducten en lifestyle producten. Het doel is om kleine nationale merken op de beste en ook bijzondere plaatsen exclusief aan te bieden.

Ons assortiment bestaat uit kleine parfumhuizen die nog steeds behoren tot een familie en geen eigendom zijn van de grote bedrijven als LVMH, Estee Lauder, Kering of L’Oreal. De passie voor het parfum verdwijnt naar de achtergrond en dat vind je ook weer in de kwaliteit van de producten, die achteruit gaat terug.

De echte kwaliteit van de parfums worden gewaarborgd door de kleine familie bedrijven die gepassioneerd werken en dat verschil is duidelijk merkbaar. Onze merken werken met veel essentiele olien en maken het verschil in de parfumwereld.

Robert & Liesbeth eigenaren van The Scent Company

Onze achtergrond
In 1985 hebben eigenaren Liesbeth en Robert elkaar ontmoet bij jeanslabel Levi’s in een wereld van uitgebalanceerde visual merchandising, intelligente marketing en moderne franchise. Hij is daar visual merchandiser, zij is dan werkzaam als productiebegeleider en later als pr/communicatie manager.

Robert verlegt zijn werkterrein naar de homeopatie/fytotherapie en healthfood totdat hij in 2006 begint met het importeren van  parfums. Hiermee volgt hij zijn passie voor mooie geuren, gemaakt van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Gecombineerd met zijn neus voor kwaliteit en zijn persoonlijke manier van zakendoen groeit zijn portfolio met geuren en in twee jaar tijd is hij meer dan fulltime bezig om Nederland en Belgie kennis te laten maken met de ‘rijke’ geuren van deze kleine Europese parfumhuizen.

Liesbeth werkt na een jarenlange gevarieerde carrière bij Levi’s als facility manager bij onder andere Design Academy. In 2008 voegt zij zich bij Robert in The Sent Company. Met de demonstraties die zij geeft op de verkooppunten draagt zij met veel plezier de passie uit van deze familiebedrijven. Ook organiseert zij speciale klantendagen om hen kennis te laten maken met deze eigenzinnige parfumhuizen.

Zij ontmoeten hun leveranciers in Italië, Frankrijk, Engeland en Spanje. Robert en Liesbeth doen alles zelf vanaf de backoffice tot aan de bestellingen en de verzending naar de klanten.

btt