DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

ANIMA MUNDI

Description

ANIMA MUNDI heeft onderzoek gedaan naar de oudste beschavingen van het verleden en daar een olfactorische uitwerking voor gemaakt.

Geuren die ons vertellen over emoties van deze oude beschavingen, beter dan iedere andere illustratie; geur heeft de meest innerlijke en diepe betekenis, het is het enige direct in contact met onze ziel. Sluit je ogen en laat Anima Mundi binnen, laat je vervoeren door de essentie van de 5 grote oude beschavingen. Er is gestreefd jaren van geschiedenis opnieuw leven in te blazen. De universele mythe en de schat van verloren kennis, die behoren tot de grootste en fascinerende beschavingen van het verleden. Het lot van de mensheid kwam van hen. Het is een erfgoed van geestelijke en maatschappelijke stromingen, symbolen, gewoontes en de geuren die we kunnen overbrengen met dit exclusieve olfactorische project.

 

NEW PARFUM ANIMA MUNDI | TRISKELL

Anima Mundi - Ankh Sun Amon

ANKH SUN AMON  (finalist “the Art and Olfaction Awards 2018)

Geest van het oude Egypte. Een mysterieuze, verleidelijke geur, rijk aan kostbare en zeldzame ingrediënten. Schepen vol van Myrthe, wierook en grote hoeveelheden opoponax afkomstig uit Arabië.  Nog steeds in de geheimen van de piramides, mirre en wierook. Oude Egyptenaren heersten over de wereld volgens de leer van Maat, de god van justitie en kosmische orde, en Thot, de god van de wijsheid die ook de kunst van parfumcreaties begreep. Nefertem*, met een lotusbloem op zijn hoofd, is de echte god van parfums. Cleopatra en koningin Hatsjepsoet** waren groot verbruikers van oliën en reukwerken.

*Nefertem wordt meestal in verband gebracht als god van de parfums vanwege de lotusbloem boven zijn hoofd, tevens zijn kenmerk, maar dit is maar het tweede deel van zijn aard. De werkelijke reden waarom hij werd vereerd was omdat hij dicht bij Ra zat. 

**Hatsjepsoet is zowel de eerste vrouw van farao Thoetmosis II als een farao van de 18e Dynastie van het Oude Egypte. Bijzonder aan haar was dat ze een van de zeldzame vrouwelijke farao’s was.

Anima Mundi - Dusara

DUSHARA 

De verborgen stad van de Nabateeërs: Petra, Petra* is een van de zeven wonderen van de wereld. Het was een van de belangrijkste plaatsen voor de handel van wierook en mirre: Nabateeërs wilden het geheim van deze grondstof voor zichzelf houden en ze verspreiden de legende dat de wierook werd beschermd door gevleugelde monsters. 

Petra was de verborgen stad: het was onmogelijk om hem vinden, beschermd door de Siq, de canyon die je door zou moeten om bij de schat te komen. Oude geuren van wierook, harsen, specerijen en een zeer verborgen ‘oud’: een geur die over geschiedenis, natuur, woestijn praat.

 *Petra ligt aan de oostzijde van de Wadi Araba, in het westen van Jordanië. Het ligt ongeveer tussen de Dode Zee en de Rode Zee in. Petra was de (Romeinse) naam van de hoofdstad van de Nabateeërs. De stad werd door een Britse dichter ooit omschreven als rozerode stad, half zo oud als de tijd. Iemand anders noemde de stad een sarcofaag van een oeroude beschaving. De ruïnes van Petra, de 2.000 jaar oude handelsstad van de Nabateeërs waar ook koningen zetelden, is een schitterend, maar ook mysterieus architectonisch wereldwonder. De stad is gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen uitgehakt. De historische stad is in 1985 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard.

Anima Mundi - Isvara

 ISVARA

 Mysterieus India, het Oude India en haar intrigerende mysteries, voorouderlijke rituelen, specerijen en sprankelende kleuren die de stoffige straten versieren: dit is de inspiratie van ISVARA een parfum dat alle zintuigen beroert en hart fascineert. Ayurveda praktijken zijn traditioneel verbonden met de hindoe-religie, omvat zuiverende handelingen en het gebruik van aromatische kruiden en oliën voor gezondheidsidealen. In de Indiase taal van Sanskriet lijken “liefde” en “parfum” onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Mana” betekent “genietend van de huwelijkse staat” maar ook “emote een geur, een gemoedstoestand”. Exotische onderdelen van oude tradities, kruiden, wierook en saffraan noten: een meditatieve en kleurrijke geur.

Anima Mundi - Pompei

POMPEÏ 

De suggestie van Vesuvius. De archeologische ligging van Pompeï herinnert nog aan de oudheid van Romeinse High Society: nieuwe prachtige villa’s zijn onlangs ontdekt. De geur praat over de oude tekeningen gevonden in de paleizen: we dromen over de fantastische tuinen. Cicerone, de oude beroemde Romeinse filosoof, schreef dat de Romeinen enkele uren overdag  bezig waren met de zoektocht naar hun ziel. De groene geur van bomen, bloemen, aromatische planten, Citrus en de ozon toevoeging van de Middellandse Zee.

Anima Mundi - Tikal

TIKAL 

De geheimzinnige Maya-beschaving.  

Kunst en wetenschap van de oude Maya-beschaving worden beschouwd als de hoogste en meest geavanceerde culturele uitdrukking van alle beschavingen van Meso-Amerika*. Deze geur vertelt van plaatsen en legendes, smaken en aroma’s en zijn geïnspireerd door de oude kennis en getuigenissen gehouden op de muren van de archeologische vindplaatsen en tussen de pagina’s van de vier Maya Codes geschreven in hout. TIKAL is een geur van talloze contrasten en suggesties. Sterke fougère prikkelt alle zintuigen en doet ons denken aan een weelderig bos, terwijl Tonka boon ons laat dromen over gebruik en gewoontes van een volk omgeven door grote Eleusinische Mysteriën**.

*1000 jaar vóór tot 1500 ná Chr. Midden Amerika/Mexico tot Guatamala

**mysteriën van Eleusis: is de naam voor een populaire mysteriecultus die te Eleusis (Nederlandse naam: Elefsina) werd gevierd. Eleusis ligt in Attica, niet ver van Athene.

TRISKELL 

Who were the Druids? Their legacy is the most enduring and most mysterious Today the word conjures thoughts of magic, wizardry, and spiritualism, but in ancient times the definition of Druid was much broader. During the Iron Age, the Druids made up the higher-educated tier of Celtic society, including poets, doctors, and spiritual leaders. The legacy of this last group is the most enduring and the most mysterious.

The word “Druid” derives from the Latin “druidae” and from from Gaulish “druides”. It is also thought to stem from a Celtic compound of “dru-wid”  “dru” (tree) and “wid” (to know), which reflects the importance of tress in Celtic spirituality and Symbols.

btt