DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

NEJMA

Description

Zeven parfums die stralen met één ziel: Oud

Marie Lise Bischoff is al van kinds af aan verliefd op de sterren die stralen aan het firmament. Het inspireert haar tot een parfumseptet – zeven ‘sterrengeuren’ die draaien om één zon, één ingredient: adelaarshout of agarhout- beter bekent als oudh of oud. Inmiddels is dit intense uit het Verre Oosten afkomstige hout populair in nichekringen, maar blijft het nog steeds mysterieus en zeer inspirerend. Oud laat je op een vernieuwende wijze kennismaken met de oosterse parfumcultuur.

Nejma is de bijnaam die Marie Lise van haar grootmoeder als kind krijgt. Nejma betekent ster en dat is niet toevallig: al op jonge leeftijd is zij geïnspireerd door sterren die in duizendtal stralen aan de hemel van Nice, de havenstad aan de Middellandse Zee waar ze opgroeide. Ze combineert nu haar fascinatie voor sterren met haar andere passie: parfum

Tijdens een reis door het Midden Oosten hoort Marie Lise van een Arabische vertelling en valt voor de heroïsche inhoud. Volgens overlevering heet de vrouw in het verhaal Nejma (lot of toeval?) die gezegend is met een fascinerende schoonheid en charme die, zoals de klassieke muzes dat ooit deden, Marie Lise inspireert tot het creëren van een nieuwe parfumlijn.

Het ‘noodlotverhaal’: Nejma wordt gevangen gehouden om uiteindelijk op de slavenmarkt te worden verkocht. Een Arabische prins kiest haar vanwege haar schoonheid, spontaniteit en het parfum dat haar lichaam van nature omhult. Uit deze verhouding worden zeven dochters geboren, ieder magnifiek op eigen manier.

Als ode aan hun moeder creëert elke dochter een parfum dat ieder een ander aspect van hun geliefde moeder belicht. Zo vinden zeven parfums hun weg. Het ingrediënt (de ziel) dat deze zeven geuren verbindt is het kostbare, mysterieuze en oriëntaalse oud.

NEJMA1 orientaals, houtig

De eerste dochter van Nejma is sensueel, intens maar vooral eigenzinnig van karakter. De opening zweeft tussen mannelijk en vrouwelijk. Dat komt met name door de sterke nadruk op droog-groene tijm, die een originele combinatie aangaat met het droogzoete saffraan en rozenbottel. Deze “tweeslachtigheid”wordt voortgezet in het hart doordat roos en jasmijn worden geplaatst in een stevige melange van oud en patchoeli.

Ingrediënten: tijm, rozenbottel, saffraan, Bulgaarse roos, jasmijn, wierook, oud, patchoeli

NEJMA2 orientaals, bloemig

Een zonnig en oriëntaalse opening dat al een parfum op zichelf is: sensuele ylang-ylang en roos  kruidig gemaakt door kruidnagel en saffraan die een onverwachte frisheid krijgt door aldehyden. Deze opening is als een deur waarachter zich een rosarium bevindt waar de ottoman- en de centifoliaroos de toon bepalen: zoet, fruitig en vol. En je ruikt direct de aarde waarin ze zijn geplant: een rijke, maar niet verstikkende oud-noot doordat het houtachtige karakter ervan wordt versterkt door sandelhout en patchoeli. Musk zorgt voor een beschaafde, lichtzoete en poederige ondertoon. Een oosterse signatuur in pure essentie.

Ingrediënten: ylang-ylang, witte roos, aldehyden, kruidnagel, saffraan, centifoliaroos, ottomanroos, oud, sandelhout, Indonesische patchoeli, musk.

NEJMA 3 Chypre, orientaals

Hier wordt de ouverture ingezet door de ylang-ylang, maar deze ‘bloem der bloemen’ krijgt hier een fris accent door kardamom en oranjebloesem. Ook hier klopt het hart vol roos, alleen minder overdadig en luchtiger dankzij hibiscus. Al snel trekt het oud zijn spoor. Maar ook hier ‘ingehouden’ doordat het wordt begeleid door sandelhout en eikenmos die ervoor zorgt dat de oud meer in het bos blijft en zich ontwikkelt tot een oosterse verleiding pur sang. Eindindruk: een rijk maar niet overheersend parfum.

Ingrediënten: ylang-ylang, kardemom, oranjebloesem, Bulgaarse roos, hibiscus, sandelhout, eikenmos, oud

NEJMA 4 Chypre, fruitig

De opening is als een fruitige chypre door de nadruk op bloemig-fris bergamot en overrijke perzik die de ylang-ylang en geranium (met roosnuance) een vrolijke en dartele omlijstig geven. Deze toon wordt in het hart voortgezet, want de ottomanroos en jasmijn nemen deze dartelheid in zich op. Wilde narcis geeft de bloemen een eigenzinnig sensueel toefje. In deze geur stelt oud zich het meest bescheiden op, krijgt eerder een bijna ouderwetse chypre-behandelig door cistus labdanum, eikenmos en patchoeli. Klassieke chic met een oud-toets.

Ingrediënten: geranium, ylang-ylang, bergamot, sinaasappel, perzik, wilde narcis, ottomanroos, Egyptische jasmijn, cistus labdanum, eikenmos, patchoeli en oud.

NEJMA 5 Chypre, bloemig

Het kan de een-eïge tweelingzus zijn van Nejma 4. Alleen is ze baldadiger en brutaler. De opening is als een zomers ruikende fruitmand: zoet, fris en sprankelend die geleidelijk overloopt in een klassieke jasmijn-en roosguirlande die een extra frisbloemig, maar sensueel onderlaagje krijgt door neroli en narcis. In de basis wordt de oud zacht, zoet en sensueel door sandelhout en amber.

Ingrediënten: bergamot, grapefruit, nectarine, zwarte bes, jasmijn, neroli van Tunesië, Bulgaarse roos, vetiver, sandelhout, amber en kruiden.

NEJMA 6 Bloemig, musk

Een fruitige chypre-opening. Zomers, maar meer exotisch door ananas en kokosnoot. En dat tropische accent wordt in het hart voortgezet door tonkaboon met zijn rumaccent in een wolk van wieook die neerdaalt op een strand waar de huid wordt verwarmd door musk, melkachtig sandelhout en bezoïne subtiel ondersteund door oud.

Ingrediënten: ananas, groene appel, kokosnoot, wierook, tonkaboon, petit grain, oud, white musk, sandelhout, benzoïne van Siam

NEJMA 7 zoet, bloemig

De meest onbaatzuchtige dochter. Want Nejma 7 is een oriëntaals elixer waarin oud wordt ondergedompeld in gourmand. De opening is als een flits – een kortstondige fruitige frisheid die snel plaatsmaakt voor cacao en kokosnoot (met een vanille-accent) die samen voor een smeuïge, bijna boterachtige zoetheid zorgen die de oud in de basis warm en sensueel maakt.

Ingrediënten: groene mandarijn, citroen (Calabrië), roze grapefruit, neroli, cacao, kokosnoot, witte musk, patchoeli, oud.

Parfum d’Alice, award winner

Creëer een parfum met als middelpunt de zwarte bes, dat was de opdracht voor de wedstrijd die Nejma, onder leiding van de Alice heeft gewonnen. In de opening ruik je niet alleen het groen van de bladeren, ook grapefruit en rabarber zijn aanwezig. De roze peper is mooi in harmonie met de zwarte bes. In het hart smelt de pioenroos samen met de absolu van sinaasappel. De kracht van dit parfum zit ook in de basis van wat leer met vetiver verrijkt met labdanum en het hout van de cognac vaten.

Ingrediënten: roze peper, rabarber, zwarte bes, roze grapefruit, Turkse roos absolute, oranje bloesem, witte pioenroos, zwarte bessen knop, vetiver, labdanum, patchouli, cognac

Parfum Le Delicieux

In deze witte flacon treffen we een sprankelende witte bloemen boeket aan. De Jasmijn en de Roos van Damascus samen met de Italiaanse iris geven een poederige touch mee. Daarna wordt het parfum verwarmt door een  delicaat spoor van vanille, karamel, patchoeli en amber. Een heerlijk parfum voor het voorjaar.

Ingrediënten: roze peper, bergamot, mandarijn, sambac, jasmijn, Damascus roos, witte orchidee, iris, patchoeli, vetiver, vanille, amber, karamel

Parfum Le Sublime

Roos, Jasmijn, Oranjebloesem en Magnolia komen tevoorschijn nadat citroen en passiefruit een sprankelende indruk hebben achtergelaten. In de basis niet alleen houttonen maar ook een verrassende bruine suiker, donkere chocolade en karamel die een verleidelijk spoor nalaten. In witte flacon.

Ingrediënten: gele mandarijn bergamot, citroen, roze grapefruit, passie fruit, roos van Damascus, jasmijn grandiflorum, magnolia, ceder van Virginia, bruine suiker, donkere chocolade.

LE MYSTERIEUX

LE FABULEUX

Neem een sensuele vlucht met Le Fabuleux en laat u onderdompelen in zijn onstuimig geurende spoelen. Met zijn bijzondere en bedwelmende schoonheid nodigt Le Fabuleux de zintuigen uit voor een buitengewone olfactieve reis.

Wierook, wortelzaadolie, engelachtige bloem, zwarte kers. IrisConcrete, Drop Hout, Violet, Muskuskruidzaad, Tonkin Muskus, Sandelhout, Ambergrijs, Bruin leer

LE MERVEILLEUX

Le Merveilleux is een zachte gouden gloed van een geur die de huid verlicht met zijn stralende warmte. Een prachtige melodie van noten om te betoveren iedereen die het ruikt.

Bergamot, citroen, mandarijn, grapefruit, Amber, Osmanthus Absolute, Davana Flower, Tuberose, Vanille, Patchouli, Benzoë, Tolu Balm

Details

Category

Launch Project
btt