DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

OFFICINA DELLE ESSENZE

Description

“Ik herinner me nog mijn eerste parfum, Messire, en voelde me op mijn gemak toen ik het droeg. Ik was tien jaar, en aan het einde van de dag als ik klaar was met school, bracht ik hele middagen door in de parfumerie van mijn vader. Geuren hebben mijn leven begeleid, zijn integraal onderdeel van mijn bestaan. Een familiebezit, een passie diepgeworteld in mij.”

Aan het woord: Maurizio Lembo, oprichter van en man achter Officina delle Essenze. Zijn leidraad: het bevorderen van de kunst en passie tijdens de creatie van geuren. Met andere woorden: parfums uit het hart, in plaats van ‘uit de geest’. Officina delle Essenze, deze ‘werkplaats van essences’, neemt de traditionele identiteit die het werk van de parfumeur kenmerkt sinds de oudheid opnieuw tot handvest. In zijn atelier vraagt Maurizio meester-parfumeurs zijn olfactorische geheugen om te zetten in geuren – zowel ‘home fragrances’ als ‘personal fragrances’ – om zodoende een emotionele atmosfeer te creëren en die met elkaar te delen. Typisch voor de Italiaanse creativiteit van zijn werkplaats: elk product wordt met ambachtelijke traditie, dus handmatig verpakt.

 

Puro Lino (puur linnen) is het eerste eau de parfum dat in 2006 werd geïntroduceerd door Officina delle Essenze. Het is een bloemige aldehydegeur voor zowel vrouwen als mannen en roept direct associaties op met fris gewassen wasgoed dat hangt te drogen in een groene voorjaarstuin. Puro Lino bevat jasmijn, geranium, verbena, aldehyden en witte musk.

Puro Neroli (pure neroli): nog een geur voor iedereen. Deze citruscompositie uit 2008 is een eau de parfum dat je het gevoel laat beleven alsof je onder een citroen- of sinaasappelboom zit te genieten. De zeer natuurlijke geur is opgebouwd uit onder meer oranjebloesem (uit Noord Afrika), bergamot, citroen en ylang-ylang.

Puro Talco (pure talk). Gelanceerd in 2008, is deze uniseksgeur gebaseerd op jeugdervaringen, herinneringen van comfort en bescherming. Het bevat sinaasappel, iris, roos, ylang-ylang, vanille en musk,

Musc Puro (pure musk) is een uniseksgeur uit 2010 waarin bloemen, hout en musk elegant worden verwerkt. Samen willen ze het idee van een schone huid, frisse lucht, bloemen en hout uit het bos oproepen. De compositie bevat daarnaast ook plantaardige musk, sandelhout, ceder- en guaiachout.

Puro Fico (pure vijg) is aromatisch, fruitig en tevens uniseks. Gelanceerd in 2012. In dit eau de parfum vloeien amandel, kokosnoot, vijgenblad, zeewater, sandelhout en galbanum samen.

Osmarine Is de meest recente geur en combineert op originele wijze marine-noten met de sensueel-fruitige noten van osmanthus. Een frisse en langgeurend parfum voor iedereen dat naast ‘osmarine’ ook bergamot, sinaasappel, framboos, jasmijn, patchoeli, musk en vanille bevat.

 

In 2012 wordt de Caldo-lijn geïntroduceerd, bestaande uit inmiddels vijf ‘warme’ geuren in een bruine verpakking met goudopdruk.

Officina delle Essenze CollectionCaldo_web

Caldo Gourmand Is een puur en compleet gourmand-parfum. Op de huid zacht, warm, zoet en spannend en tegelijkertijd rustgevend, charmant en sensueel op onschuldige wijze. Opgebouwd uit: vanille, karamel, kokosnoot, musk en hout.

Caldo Orientale Oriëntaals warm in de meest ultieme vorm. Dus rijk, vol en sensueel. Een geur die ons voert naar exotische nachten in Marokko. Een elixer dat bergamot, anijs, ylang-ylang, mirre, guaiac, amber, vanille, patchoeli en musk verenigt.

Caldo Legnose Tijdens de creatie had Maurizio een beeld van een solide en confidentiële man voor zich, als een eik in de woestijn. Een ingetogen, warme levendigheid van benzoïne, sandelhout, amber, tonkaboon, vanille, vetiver en patchoeli gebottled in een flacon.

Caldo Encens ‘Warm’ wierook met diverse houttonen zowel in het hart als in de basis. Een uniseksgeur met een balsemachitge opening begeleid door de dennenhars. Een zeer elegant parfum dat de mystiek van wierook subtiel, maar duidelijk prijsgeeft met behulp van bergamot, dennenhars, galbanum, cederhout, heliotroop, musk, patchoeli en musk.

Caldo Fruttato Caldo Fruttato roept de sensaties van rijp – rood – fruit op in een winterse, warme setting. Ofwel, zwarte bes en perzik rijkelijk bestrooid met kaneel. Voor de bloemige noot is er jasmijn en ylang-ylang. Dit alles wordt verwarmd met musk, amber en vanilla.

Roomsprays en Diffusers

Naast de parfums heeft Officina delle Essenze ook een brede colectie van roomsprays en diffusers. Allen op basis van essentiele olien waardoor de geuren comfortabel zijn en het huis aangenaam parfumeren. Roomsprays zijn uitstekend geschikt om snel de vervelende geurtjes van het koken te verdrijven.

btt