DISTRIBUTOR OF NICHE PARFUM

SANTI BURGAS

Description

SANTI BURGAS White Collection is geboren om te bewegen. Als leeg canvas van een schilder gebruikt Santiago Burgas deze elegante witte flessen om zijn olfactorische gevoeligheid vast te leggen. Hij creëert een collectie in overeenstemming met het huidige moment, trouw aan zijn techniek en zijn zintuiglijke ervaring, het bereiken van een parfum dat een symfonie oproept die echte liefhebbers van auteursparfums zeker zullen waarderen.

De White Collection, met zijn minimalistische uiterlijk maar een goed uitgewerkte inhoud, is het resultaat van een ongeplande formulering, zonder regels of voorschriften. De kostbare witte fles heeft een keramiekaspect dat doet denken aan zuiverheid en de dop is gemaakt van onbehandeld hout uit duurzaam beheerde Europese bossen. The White Collection is een meesterstuk dat aangename herinneringen oproept.

The Palindrome Collection: darkness morphing into light.

Een palindroom is een woord of zin die op dezelfde manier achterstevoren of voorwaarts kan worden gelezen, vaak met een mysterieuze of mystieke betekenis. Palindromen worden ook verondersteld een beschermend effect op de lezer uit te oefenen. Het witte doek van de Witte Collectie van Santi Burgas is zwart geworden, wat resulteert in grimmig zwarte flessen voor de nieuwe Palindrome-collectie. Alleen het logo blijft in wit als een symbool van eeuwige weerstand, de buitenste zwarte kleur fungeert als een beschermend schild voor de lichtgevende vloeistof binnenin. De drie PALINDROME-geuren staan vol met licht en hoop en wachten geduldig op de bevrijding, met een boodschap van harmonie en vrede. Ze zijn het resultaat van een samenwerking met meester-parfumeur Rodrigo Flores-Roux.

PALINDROME I

 

PALINDROME II

 

PALINDROME III

 

A – ADH – AROMA DE HORMIG

De geur van de mierenhoop. Een fantasierijke voorstelling van het innerlijke heiligdom van mieren, hun georganiseerde samenleving en hun talloze verwrongen kleine tunnels. “A” is een complex, bijna abstract parfum dat derivaten van mierenzuur mengt (formates … de term “formic” komt van het Latijnse woord voor “ant” formica omdat het belangrijk is in het metabolisme van deze insecten) en een aardachtige paddestoel overeenstemming die doet denken aan korstmos, het favoriete voedsel van de mieren. Crisp sparbalsem en groen ontmoet vetiver, patchouli en eikenmos, verrijkt met geosmin en algentonen.

N – NYC – NEW YORK CITY

Het thuis van de in Mexico geboren Rodrigo Flores-Roux die graag Santi Burgas zijn meest persoonlijke creatie, “voor hem alleen maar” mengsel liet “lenen”. Een opwindende explosie van frisheid die oorspronkelijk werd gecreëerd in 2008, wat toevallig het jaar is van de oprichting van Santi Burgas. Zo wordt “N” nu door Santi geadopteerd als een tienjarig jubileum! “N” is een herziening van een elegant “Eau de Cologne” -thema, gebouwd rond uiterst gespecialiseerde citrusessences die uitsluitend worden gebruikt door Givaudan-parfumeurs. Het combineert traditie met moderniteit met deze speciale citrus-essenties met een kinetische energie en een gelukkige helderheid.

T – TDM – TORROELLA DE MONTGRI

Santi Burgas ‘persoonlijke eerbetoon aan de stad waar hij woont en waar het merk is geboren. Een rijk landschap van gewassen en fruitboomgaarden dat kunstenaars, schrijvers, muzikanten en creatieve geesten van allerlei aard heeft geïnspireerd. Een oud kasteel, gelegen tussen de rivier en de zee, kijkt uit over het dorp, de eeuwenoude muren badend in de Ampurdan-zon. TDM is een krachtig kruidenmengsel dat doet denken aan traditionele remedies gemaakt van geneeskrachtige planten en is ook een aromatisch portret van het platteland van Torroella en de vele planten die er in gedijen.

btt